phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:03
5 порад, які допоможуть стильно оформити кухню

Затишне місце, де можна потеревеніти за чашкою чаю та приготувати смачну їжу – ось як можна коротко охарактеризувати кухню. Проте якщо ви тільки плануєте робити ремонт – не забувайте: у вас є чудова можливість зробити це місце не лише затишним, але й стильним! Дизайнери роблять усе можливе, аби залучити власників у процес оформлення оселі. Тому варто брати справу в свої руки та починати продумувати кожну деталь у інтер’єрі. Звичайно, планування кухні та вибір гарнітуру – задача №1! Тому одразу хочемо звернути вашу увагу на стильні італійські кухні https://interio.ua/ua/catalog/kuhonnaya-mebel/strana=utaluya від провідних брендів:

  • Lube;
  • Valdesign;
  • Marchi Cucine.

У цьому магазині є й широкий вибір німецьких кухонь, елітних меблів для вітальні та спальні, вінілових та флізелінових шпалер під фарбування, килимів, сантехніки та інших товарів для дому. Основна зручність – у можливості купити одразу велику кількість товарів для облаштування дому в одному місці. Так можна непогано зекономити свій час та кошти!

Матеріал гарнітуру

Екологічність – один з головних трендів 2020 року. Саме тому дизайнери радять обирати максимум предметів інтер’єру з натуральних матеріалів. Це стосується й меблів. Масив дерева – найбільш екологічний та вишуканий матеріал, який виробники можуть запропонувати на сьогоднішній день.

На другому місці – мультиплекс. Що це за матеріал та в чому його перевага? Це непогана альтернатива масиву дерева. Цей матеріал складається з тонких смуг деревини різних порід, як проклеєні в кількох напрямках. Це вологостійкий матеріал, який до того ж є екологічним.

Третє місце за екологічністю належить МДФ. Цей матеріал доволі часто використовується при виробництві українських, німецьких, італійських кухонь. З чого ж складається МДФ? Це дрібна деревна стружка, яка спресовується під великим тиском. МДФ має ряд переваг:

  • довговічність;
  • вологостійкість;
  • міцність;
  • стійкість до деформації;
  • невисока ціна.

Найменш екологічний та найбільш дешевий матеріал – це ДСП. Він не такий міцний, як МДФ, проте дуже поширений серед виробників через свою невисоку ціну. Якщо й обирати меблі із ДСП, то лише від перевірених виробників. Обираючи дешеві меблі з такого матеріалу, вас може спіткати неприємна несподіванка: меблі можуть деформуватися від вологи, розмокати у місцях стиків. А враховуючи, що ми обираємо гарнітур для кухні, такий варіант нам зовсім не підходить.

До речі, дизайнери рекомендують обирати матові, а не глянцеві фасади при виборі гарнітуру. Чим це зумовлено? Більшою практичністю матових поверхонь, на яких не видно відбитків пальців, слідів від крапель води.

Планування кухні

Для маленьких приміщень можна обрати лінійний або Г-подібний гарнітур. З іншого боку можна поставити звичайний або розкладний стіл. Розкладний стіл – хороший варіант, якщо площа приміщення менше 4-х кв.м.

Для просторих кухонь дизайнери рекомендують обирати напівострівні та острівні гарнітури. У чому їх перевага? Вони зручні у користуванні, у них дотримується правило кухонного трикутника. І, до того ж, вони дуже стильно виглядають та дозволяють максимально ефективно використати кожен сантиметр площі.

Обрання стільниці

Порада дизайнерів – вибір тонкої стільниці. Вона набагато акуратніше виглядає, за рахунок неї гарнітур не здається таким громіздким. Що ж до матеріалу, то мармур, керамограніт – найбільш надійні та довговічні варіанти.

М’який куточок чи стіл зі стільцями?

Звичайно, обирати вам. Але з точки зору екологічності та практичності обідні дерев'яні столи та стільці – це найбільш вдалий варіант. По-перше, вони зроблені з натурального матеріалу. По-друге – їх легко почистити на відміну від диванчику. Проте якщо ви звикли до м’яких сидінь, та не можете відмовити собі в такому задоволенні, - виберіть меблі зі шкіри або замінника. Вони довше будуть служити та їх легше буде почистити у разі забруднення.

Мінімум аксесуарів. Максимум практичності

Якщо і використовувати аксесуари, то лише практичні та з натуральних матеріалів – наприклад, бамбуку, кераміки. Абсолютно все в приміщенні повинно бути функціональним та практичним. Саме тому рекомендуємо якісні німецькі кухні https://interio.ua/ua/catalog/kuhonnaya-mebel/strana=germanuya, які за практичністю – №1! До речі, якщо вам складно обрати гарнітур для вашого приміщення, у цьому Інтернет-магазині можна обрати кухні на замовлення. Над їх виготовленням працюють найкращі майстри та дизайнери!

Категорія: Будівельні і ремонтні поради | Переглядів: 529 | Додав: radymo | Теги: кухня, оформлення, стильно | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]