phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

13:38
Звички, які зменшують ризик - запобігти раку кишечника

Запобігти раку кишечника: звички, які зменшують ризик

Якщо змінити спосіб життя і трохи скорегувати харчування, ризик можна знизити майже на чверть!

Рак кишки

Вважається, що найбільш схильні до цієї хвороби люди старше 50 років, однак в останні роки захворювання все частіше зустрічається у більш молодих пацієнтів. Неправильне харчування, сидячий спосіб життя, надмірне вживання алкоголю і куріння — ці фактори підвищують ризик захворювання. Водночас зміна деяких звичок може допомогти істотно знизити ризик колоректального раку і попередити розвиток хвороби.

Рухатися

Один з основних факторів, що впливає на розвиток раку кишечника — сидячий спосіб життя. Чим більше часу ми проводимо в сидячому положенні, тим сильніше запальні процеси в організмі і тим вище ризик розвитку хвороби. Якщо ваша робота вимагає тривалого перебування в сидячому положенні, обов’язково щогодини робіть перерви, щоб зробити невелику гімнастику і пройтися. І, звичайно, намагайтеся якомога більше ходити пішки після роботи.

Намагайтеся більше часу проводити на сонці

Дослідження, в якому взяли участь 13 тисяч чоловік, показало: підвищений ризик раку кишечника безпосередньо пов’язаний з дефіцитом вітаміну D. Зрозуміло, прямий вплив сонячних променів на незахищену шкіру може бути небезпечний, але якщо користуватися захисними засобами, варто проводити на вулиці хоча б півгодини в день.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 476 | Додав: adminA | Теги: 6 звичок, ризик, рак кишечника | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]