phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

11:41
7 цілющих застосувань рослини - м'ята в народній медицині
М'ята-дешева і скромна, але дуже корисна рослина при різних недугах.

М'ята - дуже корисна рослина, яку застосовували в медицині ще в Стародавній Греції. Майже всі види м'яти можна додати в чай для аромату, але не всі мають цілющі властивості. Найкориснішою вважається перцева м'ята - її можна вирощувати на підвіконні в горщиках. Посадіть вдома таку рослину - і ви забудете про багато хвороб.
  •     При захворюваннях кишечника.
  •     При болю в грудях.
  •     При підвищеному тиску.
  •     При хворобах шкіри.
  •     При болючій менструації.
  •     При стресі і безсонні.
  •     При хворобах ротової порожнини.
Раніше ми розповідали, які корисні властивості ромашки використовуються в народній медицині.

При захворюваннях кишечника

Чай і настій м'яти покращує апетит, має спазмолітичні властивості і підвищує секрецію травних залоз. Настій листя рекомендується пити при гастриті, болях в кишечнику, ентероколітах, метеоризмі, нудоті. М'ятний чай швидко знімає печію.

При болю в грудях

Перцева м'ята активує холодові рецептори, через що судини розширюються. Завдяки цій властивості рослину застосовують при болях в грудях і області серця. М'ята входить до складу популярних серцевих препаратів. Для зняття болю п'ють остиглий чай з листя м'яти.

При підвищеному тиску

Перцева м'ята відома як дешевий і ефективний засіб для зниження тиску. При нападі гіпертонії залийте кілька листя перцевої м'яти окропом і залиште на 10 хвилин. Випийте напій, і тиск незабаром знизиться.

При хворобах шкіри

Про хворобах шкіри, дерматозі і ранах готують примочки з м'яти. Для цього м'яту разом зі стеблами подрібнюють в кашку і заливають окропом. Цю масу загортають в тканину або марлю. Примочку прикладають до хворої шкіри. Також така примочка ефективна при грибку нігтів.

Листя м'яти можна додати в ванну для цілющого ефекту. Така ванна зволожує шкіру і має прекрасні антисептичні властивості.

При болючій менструації

Жінкам з хворобливими місячними рекомендується пити відвар м'яти. Щоб з'явився помітний ефект, м'яту потрібно пити тривалий час і в кожен день місячних. Так цикл нормалізується, а менструації стануть менш болючими.

При стресі і безсонні

Перцева м'ята має виражену седативну дію, що робить її прекрасним природним заспокійливим. Відвар листя рекомендується при неврозі, істерії, стресі, перенапруженні. М'ятний чай перед сном допомагає швидше заснути і міцніше спати.

При хворобах ротової порожнини

Ранозагоювальні і охолоджуючі властивості м'яти пригодяться вам при хворобах порожнини рота. Настоєм листя можна полоскати рот і горло, якщо є больові відчуття. Якщо вам робили стоматологічні процедури, то такі полоскання допоможуть рані швидше зажити. Приємний бонус-свіжий подих.
Категорія: Народні поради | Переглядів: 244 | Додав: adminA | Теги: м'ята в народній медицині | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]