phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

19:09
7 продуктів, які захистять від Альцгеймера невролог назвала
Те, що ми їмо, сприяє або зупиняє зниження когнітивних функцій. На думку американського невролога Аїші Шерзай, дієта є найбільш важливим фактором способу життя в боротьбі з хворобою Альцгеймера. Тут вони вказують на кращу і гіршу їжу для мозку.

Корисна для мозку дієта особливо важлива для фахівців з лікування хвороби Альцгеймера з Університету Лінди Лома в Каліфорнії.

«Як лікарі та дослідники, які стурбовані способом життя своїх пацієнтів, ми не можемо не підкреслити важливість харчування для здоров’я мозку», – пише Аїша Шерзай в передмові до книги «Рішення хвороби Альцгеймера».

7 продуктів, корисних для мозку:

Авокадо: вони багаті на мононенасичені жири, корисні для розвитку мозку і кровообігу.

Листові овочі: багате джерело поліфенолів (рослинних антиоксидантів, які борються з вільними радикалами), фолієвої кислоти, лютеїну, вітаміну Е і бета-каротину, всіх поживних речовин, пов’язаних зі здоров’ям мозку.

Чорниця. У довгостроковому дослідженні Гарварда за участю 16 000 медсестер вживання ягід, особливо чорниці і суниці, було пов’язано з більш низьким ризиком зниження когнітивних функцій. Дослідження навіть дійшло висновку, що регулярне вживання ягід затримує зниження когнітивних функцій на два з половиною роки.

Боби: Вони багаті антиоксидантами, фітонутрієнтами, рослинним білком, залізом і іншими мінералами. Було показано, що вони збільшують тривалість життя і знижують ризик інсульту (до речі, одного з чотирьох найбільш поширених нейродегенеративних захворювань, які мають ряд загальних факторів ризику з деменцією).

Броколі: багата лютеїном і зеаксантином, каротиноїдами з антиоксидантними властивостями. Вони можуть долати гематоенцефалічний бар’єр і усувати пошкодження, викликані вільними радикалами і нормальними процесами старіння.

Кава: кофеїн, що міститься в каві, є антагоністом аденозинових рецепторів, який стимулює вироблення ацетилхоліну, добре відомого нейрозахисного агента в головному мозку.

Трави: свіжі або сушені трави, такі як коріандр, кріп, розмарин, чебрець, орегано, базилік, м’ята і петрушка, містять в десять разів більше антиоксидантів, ніж горіхи і ягоди. Навіть невелика кількість дасть про себе знати на рахунок антиоксидантів.
 
Категорія: Медичні поради | Переглядів: 323 | Додав: adminA | Теги: Альцгеймер, захист, Невролог, 7 продуктів | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]