phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

11:11
9 прихованих ознак перетренованості - занадто багато спорту
Існує поширена помилкова думка, що відвідування тренажерного залу щодня означає, що ви маєте чудову фізичну форму та здоров’я, але насправді ви можете завдати більше шкоди, ніж користі. На цьому наголошує інструктор фізичних вправ Розалінд Прессман.

Оскільки різницю між напруженням і наближенням до скелі важко помітити, доки не стане надто пізно, видання eatthis.com опублікувало кілька прихованих ознак того, що ви перетренувалися.

Емоційна нестабільність

Якщо ви постійно відчуваєте емоційне виснаження, це може бути ознакою надмірного тренування. "Коли клієнт постійно відчуває втому, як емоційно, так і фізично, я розумію, що це може бути результатом надмірного тренування", – каже Кет Смайлі, автор "Дієти, сприятливої для планети".

Вам не потрібно повністю відмовлятися від навантажень, просто переключіть увагу на різні аспекти тренувань.

Постійна спрага

Якщо ваше тіло постійно потребує більше води, це може бути наслідком перетренованості. "Надмірні тренування призводять до катаболічного стану, виснажуючи поживні речовини", – говорить тренер Коді Рігсбі.

Правильний сон і вода дадуть вам достатньо часу для одужання та відновлення сили перед наступними тренуваннями.

Ігнорування днів відпочинку

Дні відпочинку є важливими для відновлення тіла. Коли ви берете дні відпочинку, переконайтеся, що вони справжні. "Не день відпочинку "я збираюся пробігти 3 милі". А справжній відпочинок: сон, легка прогулянка, вечеря з друзями, перегляд Netflix, дозволяючи вашому тілу розслабитися та зарядитися", – зазначає Прессман.

Це не тільки дозволить вашому тілу відновитися після важких тренувань, але й додасть вам більше енергії для наполегливої ​​роботи в тренажерному залі, коли ви повернетеся.

Незграбність

Перетренованість може вплинути на вашу координацію та збалансованість. "Якщо клієнти стикаються з таким або почуваються втомленими, це може бути сигналом для зниження інтенсивності тренувань", – каже Смайлі.

Вона рекомендує обмежити період інтенсивних тренувань до восьми тижнів, після чого взяти місяць на більш легкі фізичні активності.

Недостатній сон

Сон є ключовим фактором для відновлення організму. "Якщо ви не бачите прогресу в тренуваннях, це може бути результатом недостатнього сну. Намагайтеся спати не менше восьми годин", – наголошує тренер Кевін Сент-Форт.

Інструктор фізичних вправ Розалінд Прессман говорить, що тренування під час втоми може призвести до травм, тому прислухайтеся до свого тіла і не намагайтеся подолати біль, якщо він більш інтенсивний, ніж зазвичай.

Нереальні цілі

Встановлюйте реалістичні цілі, що включають час на відновлення. "Завжди прагнути до високих цілей, не маючи остаточного результату, пригнічує. Враховуйте час на сон, відновлення та інші заняття", – каже Смайлі.

Надмірні тренування можуть зруйнувати весь організм. Фахівці наголошують, що перетренованість може вплинути на ендокринну, нервово-м’язову та серцеву системи. Спробуйте перезавантаження за допомогою медитацій, йоги та прогулянок.

Дратівливість

Перетренованість може призвести до дратівливості. "Люди, які багато тренуються, часто стають дратівливими. Тож якщо ви помічаєте, що стаєте дратівливими більше, ніж зазвичай, перегляньте свої тренування", – говорить Рігсбі.

Після кількох днів відпочинку поверніться до тренажерного залу з другом або пробіжіться з групою, що може підвищити ваш настрій і допомогти вийти з розладу.

Нудьга

Різноманітність у тренуваннях може допомогти подолати нудьгу. "Крос-тренування або різні види вправ щотижня допоможуть залишатися мотивованими", – зазначає Прессман.

Коли нудьга починає гальмувати ваш прогрес, купуйте журнали про фітнес, щоб отримати натхнення, шукайте нові тренувальні заняття поблизу вас або перемикайтеся на більш м’які тренування, як-от йога чи балет.

Погіршення здоров'я

Якщо ви часто хворієте, це може бути ознакою перетренованості. "Це може вплинути на імунну систему та здатність організму боротися з інфекціями. Коли ваша імунна система слабшає, це сигнал для відпочинку", – каже Джулія Фаламас, директор із програмування в Epic Hybrid Training.

Пам’ятайте, важливо слухати своє тіло і надавати йому час для відновлення, щоб уникнути перетренованості та підтримувати здоровий баланс між фізичними вправами та відпочинком.
Категорія: Спортивні поради | Переглядів: 762 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]