phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

17:29
Алкоголь - як правильно пити, щоб у вас не виник рак
Нещодавні наукові дослідження демонструють, що навіть у помірних дозах алкоголь може спричинити онкологічні захворювання. Але, можливо, є спосіб їх уникнути?

Рак вважається головною причиною смерті у Японії. У грудні 2019 року було опубліковано результати дослідження, в якому вивчався вплив вживання спиртних напоїв у малих дозах на розвиток раку у японських мешканців. Проводилося це дослідження Токійським університетом. Нижче – зауваження Масаєсі Дзаїцу, одного з авторів цього дослідження та доцента кафедри громадської охорони здоров'я Школи медицини Медичного університету Докке.

За словами фахівця, під час дослідження аналізувалися дані про пацієнтів із 33 японських лікарень. Вчені порівняли 63 232 людей з раком і стільки ж – без цього діагнозу (середній вік піддослідних – 69 років, серед учасників – 65 відсотків чоловіків та 35 відсотків жінок). Враховувалися при цьому такі фактори, як стать, вік, лікарня, рік постачання діагнозу.

Результати дослідження показали, що навіть якщо пити трохи й у помірних кількостях, то ймовірність розвитку раку все одно підвищується. У тих, хто взагалі відмовився від алкоголю, ризик появи онкологічного захворювання був низьким.

Якщо людина пила 23 г чистого спирту щодня, то протягом 10 років ризик виникнення будь-якого різновиду раку підвищувався у 1,05 рази (або на 5 відсотків).

Від алкоголю страждають багато органів. Проте найбільше – стравохід. Тому ймовірність розвитку раку цього органу стає вищою в 1,45 рази, якщо пити протягом 10 років по 23 г спирту на день. Що стосується губ, ротової порожнини та глотки, то ризик виникнення цих форм раку стає вищим у 1,1 рази, а ймовірність раку гортані зростає в 1,22 рази.

Однак є спосіб знизити ймовірність розвитку раку. На думку Дзаїцу, головне – це кількість випитого алкоголю. Його треба максимально контролювати. Можливо, для цього потрібно навіть змінити звички: наприклад, якщо ви п'єте щодня, то спочатку потрібно спробувати не вживати алкоголю хоча б один раз на тиждень.
Категорія: Медичні поради | Переглядів: 247 | Додав: adminA | Теги: рак, правильно пити, алкоголь | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]