phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

19:25
Атеросклероз судин - бережіть голову


Вчені провели дослідження, в ході якого з'ясували, що при слабких судинах один неправильний рух може призвести до інсульту.

Отже, атеросклероз - серйозна хвороба судин. В результаті порушення жирового (ліпідного) обміну на стінках судин з'являються бляшки, які утворюються з шкідливого холестерину.

На думку вчених, сильне відхилення голови призводить до порушення живлення мозку і може викликати ішемічний інсульт. Саме така доля і спіткала відомого всім артиста Хиля Едуарда. Смертельний напад трапився в той момент, коли співак закинув голову в перукарні над мийкою.

Зрозуміти перебуваєте ви в ризику або ж ні по певних симптомах, дуже складно. Тому, краще всього здатися досвідченому лікарю. Однак, якщо ви по якихось причинах не бажаєте звернутися із цим питанням до терапевта, обов'язково перевірте холестерин в крові.

Якщо ж ви погано спите, швидко втомлюєтеся, страждаєте через часті головні болі, чуєте в голові дзвін і шум, а також любите фастфуди, страждаєте гіпертонією або діабетом, є завзятим курцем або ж вам більше 60 років, уникайте небезпечних ситуацій:

- Коли миєте голову, нахиляйте її вперед, а не назад.

- Ні в якому разі не тягніть вгору. Якщо у вашому будинку є високі полиці і стелажі, вставайте на табуретку.

- Підбирайте для сну зручну подушку, адже незручне становище уві сні може привести до серйозних наслідків. Наприклад, до інсульту.

- Якщо ви плануєте кудись їхати, обов'язково купіть собі подушку для шиї. Завдяки цьому, ви зможете вберегти себе від небезпечних наслідків при крутих поворотах.

Також, включіть в свій раціон такі продукти:

1. Яблука. Вони не дозволяють холестерину відкладатися на стінках судин. Плюс до всього, цей фрукт визнаний одним з найбільш корисних продуктів, які ростуть на нашій планеті.

2. Грейпфрут. Він дуже корисний для профілактики, виводить шкідливий холестерин.

3. Оливкова олія. Завдяки йому в крові знижується рівень холестерину.

4. Червоне сухе вино. Поліфеноли, які містяться в даному напої, допомагають виводити з людського організму холестерин. Але врахуйте, захоплюватися їм не можна, досить два келихи в тиждень.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 2956 | Додав: radymo | Теги: атеросклероз судин | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]