phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

12:57
Бейблейд – іграшка, яку треба приручити

Тетріси, Йо-йо, тамагочі, планшети – все це назви відомих ігрових вірусів, які діти приносять з дитячих садків, гуртків та шкіл. Кожен батько та мати обов’язково стикалися з тим чи іншим вірусом, який немов вітрянка, проходив лише з часом. Сьогодні на порядку денному інформація про новий вірус, занесений з китайського мультиплікаційного аніме – бейблейд. Якщо ви побачите дітей 6-12 років коло пластикової миски і вони будуть вигукувати: «Вперед»», «Геркулес»», «Фенікс»» - це китайський вірус бей.

Людська фантазія - мати більшості винаходів. Так сталось і з бейблейдами, коли ці іграшки зійшли з екранів популярного мультсеріалу з однойменною назвою. В аніме школярі проводили безліч часу разом зі своїми унікальними, літаючими дзигами, вчились ними керувати, влаштовували змагання. Хитрі китайські підприємці не розгубилися та вирішили створити подібні іграшки. Бейблейди швидко набрали популярність серед дітлахів, і вже через рік після початку їх продажу відбувся перший у світі чемпіонат.

Як правильно вибирати та керувати бейблейдом?

Новачкам виробники радять обирати найпростіші моделі і з часом переходити до складних. Зазвичай, бейблейди продаються в яскравих картонних коробках, в яких міститься нескладна інструкція по збірці іграшки, необхідні деталі та наклейки. Запустити дзигу на рівній горизонтальній поверхні з першого разу буває важно. Для польотів краще додатково придбати арену – Beystadium.

Розглянемо уважно новенький бейблейд у складеному стані: верхня енергетична частина відповідає за поведінку під час зіткнення, середня – ваговий центр, нижня – впливає на роботу пускового механізму. Щоб керувати бейблейдами необхідно тренуватися та любити цю гру. Як сказав один із авторів відомого мультфільму «Бей – це жива душа». Оскільки ця іграшка розбірна, майже будь-яку модель можна модернізувати більш потужними частинами. Зрозуміти, які деталі краще замінити, а які залишити, можна вже через 2-3 змагання. Розкриємо невеличкий секрет: чим довша спускова мотузка, тим сильніший запуск.

Найбільш популярними моделями Beyblade / Infinity Nado вважаються Holy Whiskers, Boxing Bear, Glittering Butterfly, Glare Aspis-s та інші. Ціна на беї коливається від трьохсот гривень до двух-трьох тисяч, але як показує практика, якісних та конкурентоздатних «бійців» можна купити і за 700-1000 гривень. Часто діти придумують їм імена, організовують групи по інтересам, спілкуються, сперечаються та находять компроміси.

Бейблейдами частіше грають хлопці, але бувають і виключення. Так, в турнірі в м.Харків переможницею стала п’ятирічна дівчинка. Зберігають бейблейди в основному в кишенях рюкзаків або в косметичках, але найзручніше зберігати ці іграшки в спеціальних боксах.

Категорія: Поради для підлітків | Переглядів: 648 | Додав: radymo | Теги: іграшка, приручити, бейблейд | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]