phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

12:29
Без дорогих ліків - як повернути здоров’я печінки
Лікарі розповіли про незвичайний, але ефективний спосіб відновлення роботи печінки без ліків.

Усі ліки – на грядці

Останнім часом стало популярним оздоровлюватись, відновлювати імунітет без застосування аптечних засобів. Набагато корисніше збагачувати свій організм вітамінами, які виросли на своїх чи чужих грядках.

Дієтологи розповіли, які натуральні соки допоможуть повернути здоров’я печінки не гірше за запатентовані фармацевтами ліки.

Одними з найкорисніших є морквяний та гарбузовий соки. У моркві, як і у всіх помаранчевих та жовтих овочах, міститься багато каратиноїдів. Їхня головна цінність полягає в тому, що вони швидко нівелюють руйнівний вплив токсинів.

Для отримання оздоровчого ефекту слід випивати щодня не менше однієї склянки (об’ємом 250 мілілітрів) свіжого морквяного або гарбузового соку.

Непогано регулярно пити і овочевий сік, до складу якого входитиме буряк. Адже це незамінний продукт у раціоні кожної людини, особливо хто має проблеми з печінкою.

У буряках міститься речовина, яка перешкоджає утворенню та зростанню ракових захворювань. Вона сприяє омолодженню клітин печінки, а також підвищує її детоксикаційні властивості. У чистому вигляді пити буряковий сік досить складно, тому його краще додавати до інших соків.

Що, крім соків?

Допомогти оздоровити печінку може й звичайна мінеральна вода. Особливо, якщо в ній є гідрокарбонат кальцію (на смак така вода здається злегка підсоленою).

Вона сприяє зниженню запальних процесів печінки, напруги жовчного міхура, а також покращує жовчний відтік, нормалізує травлення та відновлює усі обмінні процеси у печінці.

При порушеннях роботи печінки слід випивати до трьох склянок підсоленої мінералки щодня.

До речі, мінеральна вода буде надзвичайно корисною і людям, у яких зі здоров’ям порядок. Для отримання оздоровчо-профілактичного ефекту потрібно пити склянку води за півгодини до їди.
Категорія: Кулінарні поради | Переглядів: 115 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]