phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

21:49
Без шкоди для здоров’я - Новий рік
Новий рік без шкоди для здоров’я
Більшість з нас вже на порозі Нового року, і ретельно продумують всі аспекти святкування. Однак деякі, думаючи про плаття для зустрічі 2014 і страви, які будуть на столі, забувають про найголовніше – про здоров’я. Адже саме в новорічну ніч наш організм піддається всіляким ризикам, найпоширенішими серед яких є алкогольні та харчові отруєння, а також всілякі негативні наслідки, викликані переїданням. Безумовно, це не означає, що вам потрібно замикатися будинку і, дивлячись «Блакитний вогник», потягувати виключно морквяний фреш. Просто дотримуйтеся певних застільних правил, про які ми сьогодні й розповімо.

Не сідайте за новорічний стіл голодним

До речі, дуже поширене правило багатьох «гурманів». Мовляв, за столом стільки всього смачненького буде, тому потрібно себе «поберегти» протягом дня і залишити багато місця для апетитних страв. Або ж для господині, яка цілий день працювала над підготовкою будинку до зустрічі Нового року і теж толком не встигли навіть поснідати, не те, що пообідати. Так от голодним сідати за стіл ні в якому разі не можна, так як тоді стає практично неможливо проконтролювати себе, поглинаючи їжу, і буквально хвилин за 30 встигагнути все переїсти. Найкраще влаштовувати протягом усього дня невеликі перекуси, зокрема, продуктами, в яких багато протеїнів – сири, куряче м’ясо, горішки. Ну і, крім цього, дотримуватися повноцінного графіка харчування: сніданок, обід і навіть легка вечеря. Необхідність в останньому залежить від того, в котрій годині у вас почнеться святкове застілля.

Міра в алкогольних напоях

По-перше, відразу б хотілося уточнити, що більшість спиртних напоїв насправді дуже і дуже калорійні, тому помиляються ті, хто вважають, що один келих шампанського, вина або пляшечка пива не несуть зовсім ніякої небезпеки. Однак навіть якщо ви не стежите за фігурою, зловживати алкоголем все одно не можна. Пам’ятайте, ви ніколи не знаєте, чим це може закінчитися – в ​​кращому випадку, це просто веселий хмільний настрій, однак, якщо дивитися на речі більш реально, то це нудота, головний біль та інші малоприємні речі. Крім того, після немаленької кількості алкоголю вас в 95 % випадків очікує важкий похмільний ранок, що теж не дуже неприємно, особливо якщо ви святкуєте не вдома, де зможете в тиші і спокої відлежатися і відпочити.

Меню святкового столу

По-перше, варто відмовитися від стереотипного «Олів’є». Чомусь усі люди вважають, що це просто невід’ємний елемент Нового року, хоча цей салат просто нереально калорійний, а також важкий для шлунка. Продумайте якесь цікаве, може навіть тематичне, меню, що складається в основному з легких закусок і салатиків. Замість майонезу для заправки можна використовуйте нежирну сметану, лимонний сік або оливкове масло. Якщо у вас будуть солодкі салати, то їх можна заправляти йогуртом або морозивом. Для гарячих страв рекомендуємо використовувати телятину або рибу (нежирну). Якщо ж ви не можете відмовитися від «Олів’є», то тоді потрібно простежити, щоб всі інші страви були низькокалорійними.

Новорічні солодощі

У солодощах, так само, як і в алкоголі, необхідно знати міру. Особливо це стосується тих людей, які турбуються про те, щоб не набрати зайві кілограми. Якщо ви твердо вирішили, що у вас буде солодкий стіл, то зробіть акцент на фруктах, пастилі, зефірі, мармеладі, желе. Від цих продуктів фігура постраждає не так сильно, як від тортів, тістечок і шоколадних цукерок. В цілому ж, в Новий рік просто необхідно мати міру в усьому, так само як і в будь який інший час. Навіть якщо ви не сильно турбуєтеся про «новорічні » наслідки для здоров’я, то задумайтеся хоча б про те, що через надмірне вживання їжі та алкоголю в будь-якому випадку моментально погіршується самопочуття, що, природно, негативно вплине на проведення часу в цілому. Тому підходіть до святкування з розумом.

Будьте здорові! Щасливого Нового року!



Категорія: Святкові поради | Переглядів: 1394 | Додав: adminA | Теги: Новий рік, без шкоди для здоров’я | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]