phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

20:01
Більше шкоди, ніж користі - аспірин

 

Мільйони людей щодня приймають аспірин, щоб захиститися від серцевого нападу або інсульту, однак вони ризикують отримати більше шкоди, ніж користі, вважають вчені з Університету Святого Георгія в Лондоні.

Раніше аспірин був проголошений "чудодійним ліками", які стали прийматися мільйонами пацієнтів "про всяк випадок". Експерти радили всім старше 45 років приймати щодня аспірин, щоб запобігти серцевим нападам і деяким види раку. Однак настав час переглянути погляди на ці ліки, так як вони підвищують ризик внутрішньої кровотечі.

Вчені проаналізували стан здоров'я 100 тисяч здорових людей, які приймали аспірин, і прийшли до висновку, що препарат знижує ризик серцевого нападу лише на 10 відсотків, однак ризик внутрішньої кровотечі зростає на третину.

На кожні 120 осіб, які приймали аспірин протягом 6 років, він запобіг 1 серцевому нападу, проте один з 73 постраждав від потенційно значної кровотечі за цей же період.

Вчені рекомендують людям які перенесли інфаркт або інсульт приймати аспірин, однак здорові люди повинні покінчити з цією звичкою.

По суті для здорових людей аспірин приносить більше шкоди, ніж користі, тому доцільно переглянути рекомендації по його прийняттю і користуватися ним більш вибірково.

Провідний автор дослідження професор Кауік Рей зазначив, що серед всіх обстежених було виявлено 10000 кровотеч і скорочення серцевих нападів на 1500, тобто статистично від аспірину більше шкоди, ніж користі.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 1195 | Додав: adminA | Теги: ніж користі - аспірин, більше шкоди | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]