phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

11:40
Black Opium: культовий аромат Yves Saint Laurent

Black Opium: культовий аромат Yves Saint Laurent

Black Opium — рок-н-рольна версія класичного Opium. Провокаційний і зухвалий Opium викликав справжню революцію у світі жіночої парфумерії. Його сучасна версія нітрохи не поступається первісному варіанту.

Створено, щоб порушувати: перший Opium

Багатий і могутній пряно-східний аромат, Opium створив неймовірний ажіотаж. Для 1977 року Ів Сен Лоран зробив немислиме — назвав свій парфум ім'ям наркотику. У маестро відразу ж виник конфлікт з Американською коаліцією по боротьбі з вживанням опіуму і наркотиків. 

Парфуми заборонили в Австралії, Саудівській Аравії та Китаї. Постійні складності на митницях і спроби зриву продажів — ось що супроводжувало перші роки існування парфуму. 

У відповідь на підступи моралістів Ів Сен Лоран закотив грандіозну «опіумну» вечірку, гостями якої стали понад 800 осіб — знаменитості, топ-моделі перші скрипки світу моди. З тих пір стало ясно — Opium переміг. 

Бажання володіти цим парфумом було настільки велике, що Opium став першим ароматом YSL, на який було відкрито передзамовлення. 

Сучасний Opium

У 2014 році вийшла сучасна версія легендарного аромату — Yves Saint Laurent Black Opium. Над створенням нового звучання працювали знамениті «носи» сучасності — Наталі Лорсон, Марі Саламань, Олівьер Кресп і Онорін Блан. 

Їм вдалося створити оригінальний, спокусливий і багатогранний аромат, який нітрохи не поступається своєму попереднику. Наталі Лорсон привнесла в аромат акорд міцної чорної кави. Марі Саламань запропонувала ідею «каменю», і так з'явилися чіткі і свіжі нотки груші і рожевий перець. Олів'є Креспо зосередився на притягальній силі аромату, яка змусила б повертатися до нього знову і знову. А Онорін Блан працювала в Нью-Йорку над «світлою» складовою, яку в даному випадку дають білі квіти.

Першою звучить пробуджуюча кавова нотка. За нею йдуть більш м'який і жіночний дует білих квітів — арабського жасмину і апельсинового дерева. Пізніше вступають ноти чудової ванілі, кедра і пачулі, надаючи аромату глибину, наділяючи його елегантністю і таємницею.

Black Opium розкриває справжню жіночність і провокує на зухвалі вчинки і експерименти. Його по праву можна вважати сучасною класикою. Він поєднує в собі вогні і темп мегаполісу з незворушністю східних храмів.

Категорія: Корисні поради, як гарно виглядати | Переглядів: 520 | Додав: radymo | Теги: black, Yves saint laurent, opium, аромат | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]