phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

15:27
Близький серцевий напад у жінок: головні ознаки

У Британському фонді здоров’я (BHF) розповіли про ознаки, які можуть бути викликані серйозними проблемами з серцем.

За словами медиків, найчастіше жінки перед серцевими нападами відчувають болі в грудях, які можуть поширюватися на ліву руку, а також відчувають нудоту, задишку, пітливість і запаморочення. Також можуть виникнути раптові хрипи і незрозуміле почуття тривоги. Характерно оніміння в руках і навіть зубний біль.

Серцеві напади залишаються головною причиною смертей представниць слабкої статі по всьому світу, хоча зазвичай вважається, що це "чоловіча" хвороба. Куріння, діабет або високий артеріальний тиск погіршують ситуацію.

Гормональний фон у жінок знижує ризик ішемічної хвороби серця аж до настання менопаузи, однак потім він зростає, підкреслюють лікарі.

Варто звернути увагу, якщо раптом вас стали втомлювати повсякденні справи, які раніше давалися легко. Так, деякі жінки, які пережили серцевий напад, згадують, що незадовго до хвороби їх починали сильно стомлювати прості і звичні дії, наприклад, прийом душу або прибирання ліжку.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 494 | Додав: radymo | Теги: серцеви, жінка, ознаки, напад, близький | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]