phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

14:59
Боремося з цвіллю у ванній: вентиляція, формалін та інші засоби
Як тільки у ванній з'являються перші ознаки плісняви, необхідно відразу ж з нею боротися, тому що це не тільки неестетично, а й небезпечно для здоров'я. Цвіль може стати причиною виникнення алергії, інтоксикації і серйозних захворювань органів дихальної системи. Для її усунення є кілька варіантів — від хорошої вентиляції до застосування формаліну, який можна купити перейшовши за посиланням https://www.systopt.com.ua/item-formalin-37.

Почнемо з хорошої вентиляції і систематичного провітрювання ванної кімнати. Якщо є можливість - вмонтуйте електричний вентилятор в вентиляційний отвір і систематично використовуйте його для позбавлення від зайвої вологи. Але якщо цвіль вже з'явилася - однієї вентиляції недостатньо. Наслідки доведеться прибирати за допомогою хлорвмісних засобів, губки, рукавичок і респіратора, який захистить ваші дихальні шляхи і від цвілі, і від хімічних препаратів.

Можна ще використовувати розчин формаліну, але він досить небезпечний для людини і, при його використанні, потрібно дотримуватися серйозних запобіжних заходів:
  • 1. респіратор;
  • 2. рукавички;
  • 3. провітрювання обробленого приміщення.

Крім цього, існує ще маса засобів: креозот (але він має дуже різкий запах і, як правило, застосовується для зовнішніх робіт), борна кислота, столовий оцет, фторид натрію, етиловий спирт, перекис водню. Якщо цвіль ще не сильно лютує, то ці засоби стають ефективними і знищать її, не залишаючи шансу на життя.

При боротьбі з цвіллю також використовують алюмінієвий галун, залізний купорос і поварену сіль в пропорції: 20 гр. кухонної солі і залізного купоросу плюс 40 гр. алюмінієвих галунів. Для повного позбавлення від цвілі потрібно провести обробку поверхонь кілька разів. Слід пам'ятати, що цвіль здатна проникати глибоко в матеріал (штукатурка і особливо деревина).

Якщо обробка поверхонь не принесла результат, або через деякий час цвіль знову з'явилася, залишається один вихід - капітальний ремонт ванної кімнати. Причому знімати доведеться не тільки плитку, але і штукатурку під нею. Після цього, заражену ділянку потрібно обробити проти цвілевими і антисептичними засобами, а потім нанести гідроізоляційний шар.

Не слід забувати про зовнішнє утеплення стін. Якщо стіни ванної будуть систематично промерзати зовні - цвіль повернеться.

Всі засоби для боротьби з цвіллю можна додавати в ґрунтовку, плитковий клей, фарбу. Якщо ж цвіль вразила все житлове приміщення, а не окрему його ділянку, то слід звернутися до будівельників, які мають позитивний досвід в боротьбі з грибками і зможуть грамотно зробити ремонт приміщення.
Категорія: Будівельні і ремонтні поради | Переглядів: 378 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]