phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

21:18
Чай - коли він шкодить організму

 

Багато хто не може уявити собі день без чаю. Але більшість з нас навіть не здогадувалися, що весь цей час вони могли пити чай неправильно і він міг навіть нашкодити організму, пише znaj.ua

Як не варто вживати чай.

Пити чай натщесерце

Вживання чаю викликає пригнічення секреції шлункового соку і може зменшити загальний вміст кислоти і жовчі в шлунку. Вживання чаю натщесерце стимулюватиме слизову шлунка, що призводить до втрати апетиту.

Пити занадто гарячий чай

Напій, що володіє дуже високою температурою, буде дратувати і обпалювати горло, стравохід і слизову оболонку шлунка. Фахівці відзначають, що температура чаю не повинна перевищувати 56 градусів.

Пити міцний чай

Повторне заварювання чаю здатне збільшити в ньому вміст кофеїну, що може в подальшому призвести до головного болю, безсоння, зневоднення, проблем з травленням.

Занадто довго заварювати чай

Якщо чай заварюється дуже довго, то незалежно від температури води він вийде занадто міцним, іноді навіть з гіркотою. Фахівці вважають такий чай непридатним для пиття, бо в ньому руйнуються вітаміни, антиоксиданти і амінокислоти, і виходить в результаті не тільки не дуже смачний, а і не дуже корисний напій.

Заварювати чай занадто багато разів

Більшість хороших листових чаїв можна заварювати тільки 3 або 4 рази, інакше ми ризикуємо отримати несмачний і не ароматний напій. Ароматизовані чаї і зовсім слід заварювати тільки 1 або 2 рази.

Пити велику кількість чаю перед їжею

Надмірне вживання чаю перед їжею здатне не тільки вплинути на нашу здатність розрізняти смаки, роблячи їжу несмачною, але і перешкодити засвоєнню білка в організмі.

Пити чай відразу ж після їжі

Чай після їжі буде перешкоджати поглинанню білка і заліза організмом. Для того, щоб уникнути цих негативних наслідків, рекомендується переходити до чаю не раніше, ніж через півгодини після прийому їжі.

Запивати ліки чаєм

В чаї містяться речовини, здатні викликати проблеми, вбираючи в себе будь-які медикаменти і не даючи їм засвоїтися. Розщеплюючись, ці речовини утворюють таніни, через які ліки дають осад.

Пити вчорашній чай

Такий чай не тільки втратив всю свою користь, але і вже став живильним середовищем для бактерій і грибків, які можуть бути досить небезпечні для нашого організму. Тому варто взяти собі за правило пити тільки свіжозаварений чай.

 

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 1144 | Додав: adminA | Теги: коли він шкодить, чай | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]