phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

12:59
Часник: корисні властивості

Здорові зуби

часник користь Доведено, що часник допомагає від запалення ясен. Завдяки своїм антибактеріальним, противірусним і протигрибковим властивостям, він робить корисний вплив на здоров'я порожнини рота і всього організму.

Сильне тіло

Ще стародавні греки рекомендували часник спортсменам-олімпійцям і зайнятим важкою роботою людям. Цей інгредієнт додає сили і позитивно впливає на серце під час фізичних навантажень.

Антивіковий ефект

Підтверджено, що часник виробляє в крові антиоксиданти, які протидіють виникненню окисних процесів в клітинах. Таким чином він допомагає уповільнити фізичні ознаки старіння.

Робить ваш запах привабливішим

Можливо, це здасться дивним, але часник позитивно впливає на запах вашого тіла! Це підтвердили дослідження, учасники яких оцінили аромат людей, які їли часник, як «менш різкі» і «більш привабливі». Автори зв'язали цей ефект з його антимікробними властивостями, які пригнічують бактерії, що викликають неприємний запах поту.

Зміцнює імунітет

Щоб отримати більше користі від часнику, його треба їсти сирим. Так в ньому краще вивільняється речовина аліцин, яка допомагає зміцнити імунну систему. Але при термічній обробці велика частина користі втрачається.

Допомагає стабілізувати тиск

Медики і вчені сходяться на думці, що якщо їсти часник щодня, в довгостроковій перспективі він сприяє зниженню рівня холестерину в крові. Це позитивно позначається над контролем артеріального тиску. Часник може вплинути на результат в цілому, але це не панацея!
Категорія: Кулінарні поради | Переглядів: 394 | Додав: radymo | Теги: користь, часник | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]