phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

22:48
Часте чхання має насторожити

 

Немає на нашій планеті людини, яка б жодного разу в житті не чхнула. Тому більшість до цієї фізіологічної реакції відноситься цілком спокійно. Однак лікарі з Німеччини б’ють на сполох: занадто тривале чхання має насторожити і стати приводом звернутися до фахівця, навіть якщо крім лоскотання в носі тебе більше нічого не турбує.

Починається застуда. Саме це прийде в голову тільки що чхнувшій людині. Дійсно, чхання – це один з найпоширеніших симптомів ГРВІ, причому найбільш ранній. А якщо після чхання «потік» ніс, то терміново приймай заходи і бережися переохолодження: швидше за все твій організм вже атакував противний вірус.

Відбулася зміна температури. Ти різко вийшла з кондиціонованого офісу на вулицю, де в тіні +30? Такі температурні коливання можуть стати причиною нестримного чхання. Як тільки твій організм, а головне, ніс, звикне до нової температурі, вони пройдуть.

Пасивне куріння. Це дуже часта причина неконтрольованого довгого чхання. Сигаретний дим – сильний подразник, який провокує слизові носа. Довгий час в компанії курців може привести не тільки до чхання, а й нежиті, а також розвитку алергії.

Сезонна алергія. Величезна кількість людей в різних країнах світу в різні пори року страждають від сезонних алергій. Для них характерні нежить, кашель і почервоніння білка очей. Причиною найчастіше буває пилок різного роду рослин і дерев, так званий поліноз. Якщо у тебе постійне чхання на тлі сльозавих очей, то звернися до алерголога за рекомендацією антигістамінних препаратів на період цвітіння твого алергену.

Домашні улюбленці. І не тільки кішки і собаки, але і кролики, черепахи і навіть рептилії можуть стати причиною твого чхання. У цьому випадку (за винятком найважчих) не потрібно кидатися за антигістамінним засобом. Останні дослідження показали, що в 40% випадків алергія на домашніх тварин проходить самостійно при тривалому контакті з алергеном.

 

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 930 | Додав: adminA | Теги: насторога, часте чхання | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]