phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:09
Через пекельну спеку Держпраці закликала скоротити робочий день
Державна служба України з питань праці нагадала роботодавцям, що в таку спеку, яка встановилася у нашій країні, слід скоротити робочий день для працівників. Також відомство дало рекомендації, як не зашкодити здоров'ю персоналу.

Держпраці нагадує, що співробітники не повинні займатися працею більш ніж половину робочого дня (або не більше двох годин поспіль), якщо температура на робочому місці досягає 28 градусів за Цельсієм. Під голим небом за такої температури зміна має бути скорочена до 4-5 годин.

Загальна тривалість перерв не повинна бути меншою за 10% робочого часу за кожні два градуси понад встановлену норму. Причому відпочинок працівникам роботодавець зобов'язаний забезпечити у приміщеннях з температурою не нижче +25 ˚С, оскільки різкі перепади температур можуть призвести до проблем із серцем.

Якщо на вулиці +35 ˚С, то працювати можна не більше 20 хвилин із подальшою перервою не менше 10 хвилин. Якщо працівники використовують спецівку, що дозволяє захиститися від прямої дії сонячних променів, то вони можуть виконувати свої функції не більше 4-5 годин за зміну. Без такого захисту праця під палючим сонцем має обмежуватися двома годинами.

При температурі атмосферного повітря понад 37 градусів Цельсія, робочі зміни роботодавець повинен змістити на ранок або пізній вечір, коли не так жарко.

Також у Державній службі України з питань праці нагадали, що при фізичних навантаженнях у спеку понад 30 градусів слід щогодини випивати щонайменше півлітра води. При +35 та поривах вітру до 10 м/с висотні роботи мають бути відкладені.
Категорія: Поради для бізнесу | Переглядів: 924 | Додав: radymo | Теги: спека, скорочення, робота | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]