phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

15:03
Через поширення мавпячої віспи ВООЗ оголосили глобальну надзвичайну ситуацію
Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) оголосила глобальну надзвичайну ситуацію в галузі охорони здоров'я у зв'язку зі спалахом віспи мавп. Загроза захворювання помірна у світі, але висока у Європі.

Про це заявив генеральний директор ВООЗ Тедрос Адханом Гебреєсус 23 липня на брифінгу в Женеві. Гебрейєсус зазначив, що спалах віспи мавп фіксується в основному серед чоловіків.

На даний момент це спалах, який сконцентрований серед чоловіків, які мають статеві контакти з чоловіками, особливо серед тих, у кого кілька сексуальних партнерів. Стигма та дискримінація можуть бути настільки ж небезпечними, як і будь-який вірус, – сказав він.

На даний момент було зареєстровано понад 16 тис. випадків віспи мавп у більш ніж 75 країнах і п'ять смертей в Африці.

Експерти в галузі охорони здоров'я вітали рішення ВООЗ опублікувати декларацію PHEIC, яка досі застосовувалася тільки до пандемії коронавірусу і зусиль з викорінення поліомієліту, пише ЗМІ.

Правильний результат очевидний – не оголосити надзвичайний стан на даному етапі було б історичною упущеною можливістю, – сказав Лоуренс Гостін, професор Джорджтаунського права у Вашингтоні, округ Колумбія.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за червень в Україні зареєстровано близько 1200 нових випадків ВІЛ-інфекції.
Категорія: Медичні поради | Переглядів: 250 | Додав: adminA | Теги: ВООЗ, надзвичайна ситуація, поширення мавпячої віспи | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]