phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

17:02
Чи можна купити щастя за гроші - вчені з'ясували
Гроші можуть суттєво вплинути на рівень щастя.

Про це свідчать результати дослідження, проведеного вченим Меттом Кіллінгсвортом.

"У рамках дослідження опитали 33 269 дорослих працюючих американців віком від 18 до 65 років із сімейним доходом не менше 10 тис. доларів на рік. Учасники відповіли на запитання, що стосуються їхньої задоволеності життям. Додатково було використано дані багатих людей із середнім статком від 3 до 7,9 млн доларів для порівняння з іншими", - сказано в повідомленні.

Результати показали, що розрив у рівні щастя між багатими і представниками середнього класу більший, ніж між учасниками із середнім і низьким доходом.

"Різниця в задоволеності життям між багатими і людьми з доходом від 70 тис. до 80 тис. доларів на рік була майже втричі більшою, ніж різниця між 70 тис. і 80 тис. доларів на рік і середнім показником двох груп із найнижчими доходами", - повідомив Кіллінгсворт.

Гроші справді можуть бути важливим чинником, що впливає на щастя і задоволеність життям. Кіллінгсворт обговорив, яку роль гроші відіграють у житті людей.

"Гроші - це лише одна з багатьох важливих для щастя речей. Невелика різниця в доходах зазвичай пов'язана з незначними відмінностями в рівні щастя. Але якщо відмінності в доходах і багатстві значні, відмінності в рівні щастя також можуть бути істотними", - зазначив він.

Причина, через яку багаті люди можуть бути щасливішими, полягає не лише в можливості купівлі більшої кількості речей. Більше почуття контролю над життям може пояснити близько 75% зв'язку між грошима і щастям. Коли в людей більше грошей, вони мають більше контролю над своїм життям і свободи жити так, як вони хочуть, додав вчений.

2023 року кількість доларових мільйонерів у світі зросла до 58 млн осіб. Цей показник перевищує темпи скорочення крайньої бідності, яка зменшилася приблизно на 60% за той самий період.
Категорія: Цікаві поради | Переглядів: 661 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]