phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

19:10
Чи загрожують Вам проблеми з пам’яттю - як швидко перевірити

 

Виділяють різні види пам’яті: рухову, емоційну, образну, словесно-логічну і т.д. Причиною зниження будь-якого з видів пам’яті можуть стати накопичена втома, постійна депресія, невміння аналізувати і структурувати інформацію, що надходить. Безумовно, негативно на запам’ятовуванні позначаються травми мозку, вікові зміни в організмі, а також неправильний режим роботи і відпочинку. Перевірте себе за допомогою нескладного тесту, за результатами якого вам, можливо, необхідно звернутися до психолога чи невропатолога.

На представлені нижче питання вам необхідно вибрати один з варіантів відповіді: «так» чи «ні»:

1. Чи легко вам запам’ятати п’ять різних телефонних номерів?
2. Чи траплялося вам забути про ділову зустріч?
3. Чи можете пригадати, що їли на сніданок три роки тому?
4. Чи пам’ятаєте ви свій перший поцілунок?
5. Чи забули ви свою першу любов?
6. Чи можете ви пригадати свій перший день у школі?
7. Чи зумієте ви прочитати напам’ять вірш, який вчили ще в дитинстві?
8. Чи можете ви пригадати що-небудь з одягу, який носили в 10 років?
9. Перед тим як подзвонити, ви зазвичай шукаєте номер в телефонній книжці?
10. Чи можете ви пригадати ім’я вашого першого друга?
11. Нагадують вам деякі запахи – знайомі місця?
12. Чи можете пригадати дорогу, по якій ходили колись у школу?
13. Чи пам’ятаєте ви про дні народження та ювілеї своїх друзів?

Підведіть підсумки, підрахувавши кількість відповідей «Так». За кожну позитивну відповідь (тобто за кожне «так») нарахуєте собі бал. Підсумуйте.

Якщо результат склав більше 4-х балів: У вас досить хороша пам’ять. Багато речей ви добре пам’ятаєте, хоча іноді і помиляєтеся, але це не страшно. Головне в запам’ятовуванні, щоб інформація була структурована і прив’язана до різних інформативних “маяків” – значним, яскравим подіям, моментам, людям. Також дуже добре запам’ятовується те, що пов’язане з будь-якими емоційними проявами, реакціями.

Якщо результат склав від 0 до 3-х балів: У вас неважлива пам’ять, її треба тренувати. Ймовірно, ви часто забуваєте про ділові зустрічі і дзвінки, хоча у такого становища є і свої переваги: ​​ви так само швидко забуваєте ці помилки. Зверніть найсерйознішу увагу на свою професійну діяльність, особливо якщо ви керівник. Швидше за все, зі справами ви чітко і грамотно не справляєтеся – профільтруйте свій робочий графік, напишіть список справ, викиньте дрібниці, залишивши тільки до 9 головних завдань. Додаткову роботу передайте підлеглим. Керівник повинен рішення приймати, а не готувати їх. Якщо ви виконавець, то, швидше за все, вам треба пройти профорієнтацію або підвищення кваліфікації

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 1181 | Додав: adminA | Теги: проблеми, пам’ять, швидко перевірити | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]