phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

15:45
Чистимо печінку самостійно в домашніх умовах

Пам'ятайте, що печінка - один з найважливіших органів. Щоб очищення печінки не закінчилося на лікарняному ліжку, враховуйте особливості стану організму, свій вік. Якщо ви вперше проводите чистку, краще почати з більш слабкої дози запропонованих засобів і методів. Процедуру можна повторювати не більше 2-3 разів з інтервалом в 1-2 дні, і проводити не частіше, ніж раз на півроку - будь-яка чистка є великим стресом для організму. Перед самою процедурою чищення необхідно кілька днів провести на раціоні без жирної, м'ясної їжі - харчуйтеся кашами, овочами фруктами. Для чищення печінки краще виділити вільний день.

Метод 1. Оливкова олія + лимонний сік

Це, мабуть, найпоширеніший метод. Вам знадобиться лимонний сік і оливкова олія в рівних кількостях - приблизно по 100-200 г., в залежності від ваги тіла. Обидва компоненти доповнюють дію один одного. Роль оливкового масла полягає в розчиненні і виведення з організму зайвого холестерину, завдяки чому розм'якшуються камені в жовчному міхурі. Воно також розщеплює жири і підсилює перистальтику кишечнику. Лимонний сік надає стимулюючу дію на виділення жовчі, завдяки якій гострі краї каменів розчиняються.

І оливкова олія, і сік потрібно нагріти до 30-35 градусів. Вся кількість випивається рівними дозами за 3-4 прийоми з перервою в 15-20 хвилин. До процедури чистки за 3-4 години нічого не їсти. Для поліпшення ефекту печінку можна попередньо прогріти, використовуючи для цього теплу грілку. Таке прогрівання буде корисним і після прийому масла і соку.

Виділення жовчі і нечистот з організму настає через 2-3 години після процедури і супроводжується проносним ефектом. Якщо печінка сильно засмічена, процедуру можна повторити через 1-2 дні.

Метод 2. Оливкове, кедрове або лляне масло

Це більш легкий метод з використанням оливкової олії - випивати зранку по 1-й столовій ложці олії натощак протягом 1-2 тижнів. Схожий ефект надає лляне і кедрове масло. Даний метод швидше профілактичний, проте, досить ефективний.

Метод 3. Відвар із буряків

Буряк у вашому раціоні - вельми корисний продукт. Крім великої кількості вітамінів і корисних мікроелементів (особливо заліза), для буряка характерно сечогінна і жовчогінна дії, він допомагає виводити шлаки і токсини.

Для чищення печінки за допомогою буряка використовується відвар. Залийте 1 кг почищених і помитих бульб червоного буряка 3 літрами води і кип'ятіть, поки не залишиться 1 літр води. Далі відварений буряк слід натерти на тертці і висипати назад у відвар, після чого варити на повільному вогні ще 20 хвилин. Проціджуючи через сито відвар п'ють по 1 склянці через кожні 4:00.

Чистка за допомогою такого відвару проводиться не частіше 1 разу на рік. Щоб підсилити дію, потрібно трохи скоротити час між прийомами відвару, але не збільшувати кількість випивання. Прогрівання печінки за допомогою грілки підсилює ефект.

Метод 4. Сік редьки (редиска)

У соку чорної редьки міститься велика кількість фітонцидів, які вбивають мікроби і захищають організм від інфекцій. Чорна редька також надає сильний сечогінну і жовчогінну дію. Схожа дія є і в звичайного редису, але в меншій мірі.

Сік готують невеликими порціями так, щоб його вистачило на кілька днів. Пропустивши через соковижималку 1 кг редьки, ви отримаєте близько 300 г соку. Процедура очищення триває щодня протягом 6 тижнів. Сік п'ють через 1:00 після прийому їжі 3 рази на день. У перший тиждень випивають по 1 ст.л., в другу - по 2 ст.л., і т.д., на 6 тиждень 3 рази в день випивається вже по 6 ст. л.

Під час чищення краще відмовитися від важкої жирної, гострої, кислої їжі. Чистку редькою проводять 1 раз на рік.

Метод 5. Використання трав

Фітотерапія пропонує як окремі трави, так і різні трав'яні збори, які роблять ефективний вплив на печінку. Серед найбільш корисних для чищення печінки трав варто назвати такі: безсмертник, кульбаба, полин, кукурудзяні рильця, м'ята, шипшина, чистотіл, деревій, кропива, рутка, цикорій, подорожник.

Важливо знати

Самостійна чистка печінки протипоказана, якщо у вас є жовчнокам'яна хвороба або хронічні захворювання органів травлення, діабет, гепатит, панкреатит, дифтерит, туберкульоз, астма, серцеві захворювання, проблеми з тиском.

Народна медицина рекомендує проводити чистку в середині або на початку місячного циклу - на молодика або повний місяць.


Категорія: Медичні поради | Переглядів: 5262 | Додав: radymo | Теги: чистимо печінку | Рейтинг: 4.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]