phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

18:16
Чистити вуха ватяними паличками лікарі заборонили

Лікарі заборонили чистити вуха ватяними паличками

Як передає The Daily Mail, експерти посилаються на випадок, що стався з 31-річним чоловіком. Він потрапив до лікарні з приступами, що нагадують епілептичні, сильними головними болями, втратою пам’яті і непритомністю. Сканування мозку виявило: в оболонці мозку було два абсцеси.

Причиною послужила частина ватної палички, яка застрягла глибоко в вусі. Ватяна паличка викликала некротичний зовнішній отит – бактеріальну інфекцію, що починається в вушному каналі, потім переходить на череп і буквально прогризає кістку. Також можуть постраждати лицьові нерви. Ця проблема особливо актуальна для літніх людей і діабетиків.

Крім інфекцій, попереджають лікарі, використання вушних паличок загрожує утворенням сірчаних пробок, появою дзвону у вухах і розривами барабанних перетинок. Потрібно пам’ятати: вушна сірка діє як фільтр, який ловитиме в вусі бруд і пил. Вона також відштовхує воду, змащує ніжну оболонку вушного каналу і вбиває бактерії за рахунок свого кислого середовища.

У більшості випадків вушні палички не видаляють сірку, а лише проштовхують її далі по каналу. Там сірка накопичується, твердне і утворює пробку. Також можливі чисто механічні пошкодження, які загрожують втратою слуху. У нормі вушна сірка сама залишає вушний канал, але з віком видалення відбувається менш ефективно і, можливо, буде потрібно почистити вушний канал у ЛОРа. Про те, що пора відвідати лікаря, каже відчуття заповненості вуха, дзвін або тріск.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 627 | Додав: adminA | Теги: лікарі, вуха, ватяні палички | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]