phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:11
Чистити зуби після сніданку, чому не можна - стоматологи
З дитинства всіх привчають чистити зуби двічі – після сну та ввечері. Проте представники Британського співтовариства стоматологів поставили під сумнів правильність ранкового гігієнічного процесу. На їхню думку, зуби слід очищати не вранці, а вдень.

Не важливо, коли людина це робить, одразу після сну або після сніданку, головне, як розповіли стоматологи, між гігієнічною процедурою та їжею повинні пройти як мінімум 60 хвилин. До раціону ранкової трапези часто входять продукти, що містять велику кількість кислот, у процесі вживання яких емаль стає більш пористою. Якщо очищати ротову порожнину відразу ж після їжі, можна ще більше пошкодити їхнє зовнішнє покриття.

Британські фахівці в галузі стоматології дали кілька рекомендацій правильного догляду за ротовою порожниною. Гігієнічну процедуру радять проводити двічі на день. Для цього добре підійде зубна паста, що містить фтор, і щітка, що знімає наліт не тільки з зубів, а й з язика, і з ясен.

Спочатку масажними рухами необхідно ретельно вичистити жувальну, внутрішню та зовнішню поверхню зубів, а після завершення процедури виплюнути залишки зубної пасти. Потім слід за допомогою спеціальної нитки або йоржика видалити наліт між зубами. Фахівці не радять відразу ж після процедури обполіскувати рот чистою водою, оскільки мікрочастинки фтору, що залишилися в ньому, зможуть ще більше зміцнити емаль. Вони не є небезпечними, тому не зашкодять організму.

Ополіскувач для ротової порожнини не слід використовувати безпосередньо після чищення зубів. Рідина запобігає руйнуванню емалі, але її не радять застосовувати одночасно з концентрованою зубною пастою. Скористатися засобом гігієни можна у пообідній час, але після цього необхідно протягом півгодини не вживати їжу та не пити.
Категорія: Цікаві поради | Переглядів: 134 | Додав: radymo | Теги: зуби, чистка, стоматолог, сніданок | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]