phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

08:39
Чому болить голова, коли змінюється погода
Спочатку сонце, а потім раптово злива, було тепло, а тепер морози: весною погода поводиться дуже мінливо. Через ці перепади у людей починаються проблеми із здоров’ям, частіше за все з’являється головний біль, або скаче артеріальний тиск. Чому ми так страждаємо від погодних змін, розповіли неврологи.

Метеозалежність – це чутливість організму до різких змін погодних умов. Вона може проявлятися головним болем, слабкістю, втратою апетиту, порушеннями серцебиття та іншими симптомами. Найчастіше нездужання триває від 1 до 4 днів.

Фахівці пояснили, що коли підвищується атмосферний тиск, то підвищується і артеріальний, організм накопичує надмірну кількість рідини. Це призводить до набряку судин та роздратування барорецепторів, які мозок розпізнає як біль.

Тому чим сильніший перепад тиску, тим швидше судинам доводиться перебудовуватися і як наслідок погіршується наше самопочуття.

Низький атмосферний тиск відчувається інакше, адже тоді знижується рівень кисню в повітрі, а значить і в організмі людини. Тому ми можемо відчувати важкість при диханні, з’являється відчуття браку повітря, запаморочення та головний біль.

Втім, симптоми, що виникають при метеозалежності, можуть бути спричинені різними захворюваннями і насамперед потрібно виключити проблеми зі здоров’ям. Для цього варто звернутися до лікаря.

Медики відзначають великий зв’язок метеочутливості не лише з віком та здоров’ям людини, а й з її психоемоційним станом. Важливо контролювати рівень стресу та тривожності, а при необхідності звернутися до фахівця.
Категорія: Медичні поради | Переглядів: 901 | Додав: admin | Теги: голова, біль | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]