phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

18:38
Чому можуть боліти суглоби і коли слід звернутися до лікаря - ревматологи
Лікар-ревматолог на майданчику популярного медичного онлайн-ресурсу розповіла про те, чому можуть боліти суглоби і коли слід звернутися до лікаря.

Біль у суглобах може непокоїти з багатьох причин. Як ревматолог я повинна проводити диференціальну діагностику понад 150 різних патологій.

Найчастіше суглоби болять, якщо є травма або запалення – артрит. Причини запалення в суглобі можуть бути пов’язані з аутоімунними захворюваннями.

Також запалення може виникнути після перенесених інфекційних захворювань, зокрема і Covid-19, або при порушенні обміну сечової кислоти — подагрі. Причиною може бути і так звана хвороба старості — остеоартрит.

Завдання лікаря – за показаннями пацієнта визначити характер і спланувати подальші дії.

Біль у суглобах не слід плутати з крепатурою – це відчуття болю в м’язах, коли людина повертається до фізичних навантажень після перерви.

Біль у суглобах не є нормою. Слід негайно звернутися до фахівця, якщо:
  • * біль супроводжується візуальними змінами суглоба – припуханням і/або почервонінням;
  • * скутістю рухів у суглобі, яка триває довше 20 хвилин;
  • * необґрунтоване підвищення температури тіла.

Як запобігти болю в суглобах

Аутоімунним хворобам, що становлять левову частку ревматологічних захворювань, на жаль, запобігти не можна. Але вести здоровий спосіб життя, рухатися, повноцінно харчуватися і відпочивати — це те, що буде корисним і те, що ви можете контролювати.

Чи може біль у суглобах бути пов’язана зі зміною погоди

Так, при похолоданні або перед дощем пацієнти можуть відчувати біль у суглобах, каже медик. За її словами, навіть стара травма може нагадати про себе.

Чи допомагають при болю в суглобах мазі

Як один з видів симптоматичної терапії – може. Однак що саме буде знімати біль у суглобі і допомагати контролювати хворобу, залежить від причин, яких, як уже зазначалося, близько 150.

Буде дуже дивним очікувати, що є єдина універсальна пігулка, яка зцілить від усіх хвороб, тому і тут немає універсальної поради.

Чи погано, якщо суглоби постійно хрумтять

Якщо хрускіт тихий, немає болю або обмеження в русі, то, як правило, причин для переживань немає. Якщо при хрускоті є відчутний біль або дискомфорт, слід відвідати фахівця.
Категорія: Медичні поради | Переглядів: 144 | Додав: adminA | Теги: біль, суглоби, лікар - ревматолог | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]