phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

07:13
Чому спати на лівому боці найбільш корисно розповіли лікарі

Правильна поза для сну – це часом, найважливіше з питання "виспатися".

Лікарі радять людям спати на рівній поверхні, з плоскою подушкою і в провітрюваному приміщенні. Але, на щастя, позу для сну можна вибрати яку завгодно. Але ось спати на лівому боці — корисніше всього, кажуть лікарі.

Краща поза для сну — на боці і бажано — на лівому боці. Вчені встановили, що у таких людей поліпшується самопочуття. Люди, які вважають за краще спати на боці, набагато краще відновлюються і в цілому здоров’я у них міцніше, ніж у тих, хто спить в іншій позі.

Жінки, які сплять на лівому боці довше живуть

Вчені стверджують, що жінки проводять в положенні на лівому боці набагато більше годин нічного сну, ніж чоловіки. На думку дослідників, з цією обставиною в тому числі пов’язане те, що жінки фізично більш здорові і живуть довше, ніж сильна стать.

Користь для загального самопочуття

Наукові фахівці відзначають, що перевага сну на лівому боці для здоров’я пов’язана з асиметричним розташуванням органів шлунково-кишкового тракту.

Корисніше для роботи кишечника

У положенні на лівому боці шлунок знаходиться нижче стравоходу, що сприяє кращому функціонуванню шлунково-кишкового тракту, позбавляє від печії, запорів, синдрому подразненого кишечника.

Краще для кровотоку і мозку

У позі тіла на лівому боці більш активний кровотік, що покращує рух лімфи, швидше виводить з організму продукти розпаду і токсини. Живлення мозку за рахунок постачання кров’ю при цьому стає більш якісним.

Зменшує хропіння

Головна загроза для хропунів — апное, мимовільні зупинки дихання уві сні, які при наявності зайвої ваги підвищують ризик ранньої смерті. Спостереження показали, що на лівому боці люди хропуть менше.

Але, правда, є і протипоказання. Людям, які перенесли інфаркт або у них гостра серцева недостатність, спати на лівому боці не можна, щоб не перевантажувати роботу серця.

Категорія: Цікаві поради | Переглядів: 492 | Додав: radymo | Теги: сон, бік, користь, лівий | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]