phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

08:15
Чому у спеку згущується кров
Кожну людину варто попередити про негативний вплив виснажливої літньої спеки на стан судин та кров'яного тиску. Наслідком такого впливу стає підвищена в'язкість і густота крові, ризик розвитку тромбозу та гіпертонії разом із проблемами серця та мозку. Згущення крові у спеку відбувається через інтенсивну втрату рідини організмом.

Кров у спеку згущується, тому що відбувається різке погіршення доставки кисню, поживних речовин, мікроелементів та вітамінів до всіх органів та систем організму. Насамперед страждають від цього головний мозок і серце, міокард.

Серце у спеку починає працювати з підвищеною напругою через погіршення плинності крові. Це сприяє збільшенню артеріального тиску. Люди з віком після 60 років, діабетики та гіпертоніки особливо сильно ризикують постраждати від неприємних наслідків подібних змін.

Гіпертонікам потрібно пити більше води в спеку і решті стежити за достатнім споживанням рідини, що перешкоджає згущенню крові. Нестача рідини в спеку підвищує схильність організму до інсультів та інфарктів.
Категорія: Медичні поради | Переглядів: 98 | Додав: admin | Теги: спека, кров, згущення | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]