phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

14:38
Чому жінкам потрібно більше спати, ніж чоловікам - три причини
Згідно досліджень, у чоловіків та жінок різні потреби у сні.

Пари, які засинають і просинаються одночасно, напевно, не раз звертали увагу на те, що вранці почувають себе по-різному.  Чоловік зазвичай спокійніше реагує на будильник, встає бадьорішим. Жінка в цей самий момент може бути виснаженою, втомленою, роздратованою і сонною.

Це свідчить про те, що жінкам для повного щастя спати потрібно довше. Але чому? У вчених є цьому пояснення, пише Fit For Fun.

 Складне мислення

Британський дослідник сну Джим Хорн з’ясував, що нічний сон жінок повинен бути приблизно на 20 хвилин довшим, ніж у чоловіків. Не тому, що вони – «слабка стать» і втомлюються.

Як відомо, жінки мають суперсилу – вони багатозадачні. Чоловік може розгубитися, коли йому доводиться виконувати два завдання одночасно.

Жінка без особливих зусиль може справлятися з багатьма: готувати обід, розвішувати прання, шукати дитині загублені шкарпетки, викликати по телефону майстра з ремонту кавоварок і відправляти робочі листи.

Звісно, це енерго-затратно і вимагає не тільки фізичних зусиль. Мозок повинен постійно перемикатися. Відповідно, часу для відновлення йому теж потрібно більше.

 Гормональні зміни

Жіноче тіло влаштовано набагато складніше. Більшу частину життя – з початку місячних і до менопаузи – їх переслідують гормональні зміни. Не дивно, що жінки намагаються отримати додаткову енергію завдяки додатковому сну.

 Неспокійний сон

Попри те, що із перерахованих вище причин жіночий організм потребує більше сну,  ніж чоловічий, отримати його не так легко.

Як правило, втомлений чоловік падає в ліжко і засинає (звісно, буває й інакше).

Втомлена жінка спочатку обмірковує те, що трапилося за день, будує плани на завтра – словом, поринає в проблеми і побутові справи.

І коли нарешті засинає, вона може бути стривоженою і знервованою через свої думки. На спокійний сон у такому випадку годі й розраховувати.

Опитування, проведене фахівцями з Лейпцизького університету, підтверджує це. Воно показало, що проблеми зі сном мають 42% жінок. У чоловіків цей показник значно нижчий – 29%. Тож для компенсації дефіциту сну потрібен додатковий час.

 
Категорія: Корисні поради, як гарно виглядати | Переглядів: 971 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]