phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

11:33
Ці 11 продуктів не можна їсти натщесерце - бережіть шлунок
Правильне харчування – це коли ти не тільки знаєш, що з’їсти, а й знаєш, коли найкраще це з’їсти.

Виявляється, традиційна філіжанка кави, що відкриває день, – це справжнє випробування для порожнього шлунку. І ось ще цілий ряд продуктів, які краще не вживати натщесерце, якщо не хочеш зіпсувати собі травлення.

Дріжджова випічка

Свіжі булочки або пиріжки з дріжджового тіста – не найкращий варіант для першого прийому їжі. Дріжджі у складі випічки подразнюють стінки шлунка. Такий сніданок може спричинити підвищене газоутворення та здуття живота.

Кава

Ароматний напій стимулює вироблення соляної кислоти, з якої складається шлунковий сік. Це призводить до таких проблем, як нетравлення, печія, синдром подразненого кишечника та виразка шлунка.

Йогурт

Всі ферментовані кисломолочні продукти цінні своїми молочнокислими бактеріями, які працюють у кишечнику. Але який сенс їсти йогурт або кисле молоко вранці, якщо соляна кислота в порожньому шлунку накидається на них і буквально знищує?

Кефір натщесерце можливе, тільки якщо немає проблем із ШКТ і немає лактазної недостатності, інакше буде бродіння в кишечнику. І не використовуйте знежирений кефір ніколи, оскільки він значно підвищує кислотність.

Алкоголь

"Шампанське вранці п’ють або аристократи, або дегенерати!" — декларував у фільмі "Діамантова рука" бандит на ім’я Льолік у виконанні Анатолія Папанова. І був абсолютно правий: алкогольні напої натще нікому не показані.

Спиртні напої, прийняті на порожній шлунок, швидко потрапляють у кров, і це призводить до різкого зниження рівня глюкози в крові. А різке падіння цукру в крові – це серйозний стрес для організму.

Апельсини

Апельсиновий сік на сніданок це красиво, але не корисно. Помаранчеві плоди містять масу фруктових кислот, які натщесерце можуть викликати печію та спровокувати виразку шлунка. Те саме стосується і яблук.

Банани

Починати день із бананів або перекушувати ними, коли сильно смокче під ложечкою, не варто. Банани багаті на магній, який при прийомі натщесерце може спровокувати велике навантаження на серце.

Користь фруктових перекусів дуже перебільшена. Вони можливі для людей без зайвої ваги і без проблем із ШКТ. Так як цукор крові також швидко підвищується плюс активується процес бродіння в кишечнику.

Солодощі

Цукерки, шоколад, тістечка – всі ласощі з великим вмістом цукру натще провокують різкий викид інсуліну в кров. Таке навантаження для підшлункової залози не є корисним. Сластени таким чином ризикують заробити діабет.

Прохолодні напої

Крижаний лимонад або просто холодна вода, випиті на порожній шлунок, гальмують процес травлення. З ранку і натще краще пити щось тепле.

При пиття холодних напоїв натщесерце можливе спазм жовчного міхура і кишечника, порушується узгоджений процес травлення в шлунку. А з погляду індійської медицини гаситься життєва енергія.

Свіжі овочі

Помідори, огірки, болгарський перець, капуста, броколі також багаті на кислоти. Це надто агресивна їжа для голодного шлунку. Наслідки – гастрити та виразки. Сюди слід віднести і цибулю з часником — вони насичені ефірними маслами і натщесерце можуть спровокувати гастроспазм.

Консерви та копченості

Велика кількість солі та консервантів подразнюють стінки шлунка. А надмірне вироблення шлункового соку завжди провокує хвороби ШКТ. Подібні страви взагалі слід їсти дуже помірно, а вже на голодний шлунок і не варто.

Груші

У груші дуже багато клітковини і важко перетравлюваних волокон, які будуть занадто важкі для організму, що ще не прокинувся. До того ж цей нешкідливий плід може уповільнити роботу шлунка та кишечника, що погано позначиться на перетравленні.
Категорія: Корисні поради, як гарно виглядати | Переглядів: 165 | Додав: admin | Теги: натщесерце, бережіть шлунок, 11 продуктів | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]