phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

12:07
COVID-19: про ризик повторного зараження і варіанти швидкого знищення вірусу

COVID-19: про ризик повторного зараження і варіанти швидкого знищення вірусу

COVID-19 Імунологи з'ясували, що високий титр антитіл до коронавіруса не можна вважати показником універсального захисту від повторного зараження. Відомо, що у перехворілих COVID-19 і щеплених ризик повторного зараження знижений, проте це не означає, що захворіти не можна зовсім. Перейшовши за посиланням https://www.volyn.com.ua/categories/health ви зможете більш детально відстежувати цю тему, а також оперативно дізнаватися всі важливі медичні новини України та світу.

Захищають насправді особливі клітини імунної системи з захисними функціями, а також захисні антитіла, в повному обсязі антитіла. Велика частина, принаймні, значна частка антитіл не володіє захисними властивостями. Тобто вони як би є, вони зв'язуються з якимись антигенами коронавірусу, але зв'язуються досить слабо і не можуть нейтралізувати вірус, тим самим не впливають на інфекційний процес, а деякі фахівці навіть підозрюють, що можуть впливати негативним чином.

"Тому нас в першу чергу цікавить титр або частка захисних антитіл. Цих антитіл може виявитися недостатньо в якомусь конкретному випадку", - зауважують експерти.

Тим, хто зробив щеплення від COVID-19 або вже переніс це захворювання, не можна нехтувати заходами захисту. Ми знаємо, що шанси заразитися і шанси захворіти багаторазово знижуються як після того, як ви перехворіли, так і після вакцинації, але не стають рівними нулю. Тому є реальний шанс знову заразитися. Інша справа, що вакцинація або вже перенесене захворювання обнуляють ймовірність захворіти середньою та тяжкою формою.

За словами експерта, ризик повторного зараження чітко простежується у певних груп людей. Це в основному будь-які індивіди з ослабленим імунітетом - діагностовано первинний або вторинний імунодефіцит, відбувається прийом іммуноподавляючих препаратів, наприклад, після пересадки органу. Аномальна реакція також спостерігається на тлі аутоімунних захворювань, раку і важких хронічних захворювань. Похилий вік теж поміщає людину в групу ризику.

Дослідники змогли максимально швидко позбутися від частинок коронавіруса

Техаський університет розробив технологію швидкого знищення коронавіруса. За словами науковців, щоб позбутися від вірусних частинок всього за 0,51 секунди, необхідно їх нагріти до температури 72 °C, а потім відразу ж охолодити. Дану технологію науковці закликають використовувати в системах вентиляції і обігріву приміщень.

Було відомо, що температура близько 75 °С нейтралізує частинки SARS-CoV-2. Але на знищення вірусу йде від 1 до 20 хвилин - дуже довго. Цього разу, фахівці пропонують спочатку нагрівати розчин з частинками коронавіруса, далі майже моментально їх охолодити. Ефективність перевірили в ході експерименту.

Експерти зібрали систему з тонкою трубкою з нержавіючої сталі, яка була послідовно занурена в дві ємності - з олією і з льодом. На трубці був розчин із вірусними частинками. Спочатку розчин нагрівався в ємності з маслом, потім - охолоджувався в олії з льодом.

Для знищення SARS-CoV-2 досить було нагрівати розчин до 71,8 °С протягом 0,51 секунди. Це скорочувало масову частку вірусу в розчині майже в 100 тисяч разів. Таких показників цілком достатньо, щоб нейтралізувати вірус і зупинити його поширення.
Категорія: Медичні поради | Переглядів: 457 | Додав: radymo | Теги: COVID-19, знищення, ризик, Вірус, зараження | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]