phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

17:22
Де сметана, сир та масло - хитрощі виробників

Хитрощі виробників молочної продукції

Потрібно знати, що молочна продукція - це продукти, зроблені з коров'ячого або козячого молока з додаванням натуральних компонентів.

А молоко - це продукт, отриманий з молочних залоз сільськогосподарських тварин. І ніяких добавок в ньому бути не повинно.

Стикаємося ми і з проблемою, як відрізнити сметану від сметанного продукту. Здавалося б, все просто. Але це не так. Якщо на упаковці вказано, що сметана може зберігатися протягом декількох місяців, продукт був підданий високотемпературному впливу, при якому зникають молочнокислі бактерії. У такому випадку, це сметанний продукт. Натуральна сметана має винятковий кисломолочний смак і може зберігатися недовго.

Сьогодні виробники використовують різні технології, а також стабілізатори, які допомагають отримати сметану з більш тривалим терміном зберігання. У такому випадку виходить так звана «сметанка», яка до теперішнього продукту відносини практично не має.

Пам'ятайте, що  не може бути завжди однаково густий. Якщо при зміні температур, вона не змінює консистенцію, значить, перед вами сметанний продукт.

Сир - продукт, виготовлений з цілісного молока і використанням натуральних заквасок і тваринних жирів. Він не може зберігатися більше 72 годин. Але для виробників це невигідно. Тому ми часто купуємо сирний продукт, що має більш довгі строки зберігання. Іноді на упаковці написано «Сирок». Але це не сир! В цей продукт додають рослинні жири (пальмове та кокосове масла). Пам'ятайте, що сир, сирок і сирний продукт - це різні речі. І уважно читайте склад.

Нерідко замість вершкового масла покупець набуває спред. Вершкове масло робиться з коров'ячого молока, а масова частка жиру в ньому коливається від 50 до 85 відсотків. Іноді виробники великими літерами пишуть на упаковці "МАСЛО", а маленьким шрифтом дописують - "бутербродна маса" або "бутербродний продукт". Це вже не масло, а суміш тваринних і рослинних жирів (їх не повинно бути в натуральному продукті).

У складі справжнього масла повинні бути незбиране молоко та вершки. Якщо ж є ще й пальмова, кокосова, арахісове масло або "замінник молочних жирів", то це маргарин. Те, що між вершковим маслом і маргарином - спред. У ньому міститься дещо менше рослинних жирів, ніж в маргарин.

Часом, бажаючи придбати плавлений сир, купуємо «продукт сирний плавлений». Справжній плавлений сир виготовляють з неліквідних залишків натурального сиру. У сирному ж продукті чого тільки немає. Він містить і різні добавки, і рослинні жири. Таке «ласощі» фахівці не рекомендують вживати взагалі.

Категорія: Кулінарні поради | Переглядів: 3586 | Додав: adminA | Теги: сир та масло, сметана | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]