phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

14:39
Де у Києві стало небезпечно дихати - ховайтеся у лісах і біля річок
Через сильну спеку, відсутність дощів та автомобільні викиди – шкідливі речовини в атмосфері розсіюються набагато довше

У Києві в останні дні стало небезпечно дихати. Усе через те, що концентрація шкідливих речовин у повітрі значно збільшилася.

Про це повідомила на сайті Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського.

Дані спостережень на стаціонарних постах обсерваторії узяли у період з 29 червня по 5 липня 2021 року. Зазначається, що у повітрі виявили перевищення гранично допустимих концентрацій за середньодобовим вмістом:

На Бессарабській площі та площі Перемоги концентрація зважених речовин у 1,0-1,2 рази більша за норму;
на Бессарабській площі, проспекті Перемоги (район метро Святошино), Деміївській площі та вулиці Семена Скляренка концентрація оксиду вуглецю більша в 1,0-1,4 рази від норми; діоксиду азоту: у 8,5 разів – на Деміївській площі;
у 5,4-7,0 разів – на площі Перемоги; у 3,5-4,5 рази – на Бессарабській площі, бульварі Лесі Українки, вул. Каунаській, вулиці інженера Бородіна, вулиці Семена Скляренка; у 2,3 – 3,4 рази – в інших пунктах міста, за винятком проспекту Науки, 37 (метеоплощадки обсерваторії), перевищень немає;

формальдегіду: у 3,1 – 3,6 рази – на площах Бессарабської та Деміївської, вулиці Семена Скляренка, вулиці Олександра Довженка (район метро Шулявка); у 1,0 – 3,0 рази – на інших ділянках.

Судячи з даних геофізичної лабораторії, центр Києва і район Центрального автовокзалу є районами з найбільш забрудненим повітрям.

За прогнозами Укргідрометцентру, погодні умови на найближчі дні – висока температура повітря, мала кількість опадів не сприятимуть розсіюванню шкідливих домішок у атмосфері.
 
Категорія: Медичні поради | Переглядів: 365 | Додав: adminA | Теги: небезпека, Київ, дихання у лісах і біля річок | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]