phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:32
Денну норму вітамінів містять ці овочі: список
буряк Варто додавати ці овочі у свій щоденний раціон, щоб отримати денну норму вітамінів.

Буряк

Ще один неймовірно корисний коренеплід - буряк. Він багатий вітамінами групи В, вітамінами А, С, РР, калієм, фосфором та незамінними амінокислотами. Активні речовини, що містяться в цьому яскравому овочі, запобігають появі судинних спазмів, чистять судини та знижують артеріальний тиск.

Броколі

Броколі по праву завоювала звання суперфуду: цей хрестоцвітий овоч надзвичайно багатий на вітаміни А, В6, С і К, калієм і клітковиною. Завдяки своєму складу, броколі допомагає у профілактиці серцево-судинних захворювань та проблем із ШКТ, покращує мозкову діяльність та стан шкіри. Крім того, капуста містить мінімум калорій, що робить її ідеальним дієтичним продуктом.

Кольорова капуста

Цей хрестоцвітий овоч неодмінно має стати частиною вашого раціону. Цвітна капуста - відмінне джерело антиоксидантів, омега-3 жирних кислот, вітамінів та мінералів. При цьому вона низькокалорійна та підходить для приготування найрізноманітніших страв.

Спаржа

Спаржа чудова за всіма параметрами: вона смачна, корисна та з неї можна приготувати десятки різноманітних страв. Цей овоч - криниця вітамінів А, С, К, вітамінів групи В і клітковини, а калорій практично не містить.

Морква

Цей яскравий овоч - справжнє джерело антиоксиданту - бета-каротину, який в організмі перетворюється на вітамін А. Регулярне вживання моркви в їжу сприятливо позначиться на здоров'ї очей, стані шкіри і допоможе уповільнити старіння.
Категорія: Кулінарні поради | Переглядів: 277 | Додав: radymo | Теги: норма, буряк, вітамін | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]