phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

22:05
Детоксикують організм такі натуральні продукти

 

Багато продуктів із нашого раціону — не тільки смачні й корисні, але й незамінні для очищення організму. Вчені склали список натуральних продуктів, що мають найпотужніший потенціал для детоксикації організму.

Наш організм здатний до самоочищення: природний механізм детоксикації допомагає йому позбуватися від багатьох шкідливих речовин, джерелом яких є їжа та навколишнє середовище. Однак питання про те, чи достатньо такого природнього механізму детоксикації в умовах складної екологічної обстановки, залишається спірним.

Якщо ви хочете допомогти своєму організму позбавитися від шкідливих речовин і токсинів, можна провести очищувальну дієту або просто включити в свій раціон певні харчові продукти, які входять до списку натуральних продуктів для детоксикації:

1. Капуста білокачанна, брюссельська, брокколі та кучерява містить багато клітковини та ферментів, а також особливу речовину сульфорафан — всі ці речовини ефективно виводять з організму токсини і надлишок гормонів. Одна з важливих функцій печінки — очищення нашого організму від токсинів і подібних речовин. Тому продукти, що належать до класу детоксикантів, природним чином покращують і роботу самої печінки. До таких продуктів належить і листова капуста — потужний антиканцероген і антиоксидант, як і білокачанна капуста, допомагає нейтралізувати дію сигаретного диму та містить речовини, які стимулюють вироблення печінкою ферментів для детоксикації.

2. Буряк містить безліч корисних речовин (пектин, бетаціанін) які сприяють очищенню печінки і крові, а також детоксикації всього організму. Буряк допомагає стабілізувати кислотно-лужний баланс крові (рН) і підвищує споживання кисню клітинами тіла.

3. Часник містить безліч антибактеріальних, протигрибкових, антипаразитарних і противірусних речовин, які очищають організм від харчових токсинів і усувають наслідки їх споживання. Також він допомагає вивести з організму нікотин та очищує дихальну систему, кров і артерії. Вживання часнику стимулює вироблення в організмі двох найважливіших речовин детоксикації — сірки і біологічно активного селену.

4. Цибуля очищує кишечник і виводить токсини через шкіру.

5. Селера очищає кров, перешкоджає відкладенню сечової кислоти в суглобах. Приготуйте мікс з огірка та селери: подрібніть 1 корінь селери і 1 огірок, додайте 300 мл води і пийте протягом дня. Відмінно підходить для розвантажувального дня.

6. Морські овочі та водорості багаті на хлорелу і спіруліни — потужні елементи детоксикації, що здатні підлужнювати організм. Як показують дослідження, морські водорості зв'язують і виводять з організму не тільки важкі метали, а й радіоактивні речовини.

7. Зелень і спаржа. Петрушка, кріп, шпинат та інша зелень очищає травну систему, а хлорофіл допомагає вивести токсини. Спаржа містить амінокислоти та мінерали, які захищають клітини печінки від токсинів.

8. Цитрусові містять один із найсильніших вітамінів, що допомагає в детоксикації організму, — вітамін C. Вони очищають печінку і судинну систему, запобігають утворенню каменів у нирках. Шкірка цитрусових містить потужний антиоксидант d-лімонен, який активізує ферменти печінки для очищення організму від токсинів. Вранці натщесерце випивайте склянку води з часточкою лимона.

9. Яблука — одні з кращих фруктів для детоксикації організму. Пектин допомагає виводити з організму токсини, в тому числі й сполуки важких металів. Вживання яблук запобігає появі проблем із печінкою. Суміш із яблук і меленої кориці очищує травну систему і нормалізує обмін речовин. Наріжте 1 яблуко, залийте 500 мл чистої води і додайте 1 ч.л. меленої кориці. Пийте напій охолодженим протягом дня.

10. Імбир виводить токсини через шкіру, нормалізує травлення та обмін речовин.

Категорія: Народні поради | Переглядів: 1084 | Додав: adminA | Теги: натуральні продукти, детоксикують організм | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]