phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

18:24
Діабет не любить фруктів і овочів

Вживання фруктів і овочів захищає від діабету

Дослідження понад 3700 британців 40-79 років показало, що добровольці, які споживали протягом тижня найбільше фруктів та овочів, мали знижений ризик діабету протягом 11 років, повідомляють закордонні ЗМІ.

Ризик знижувався і в групі людей, що віддають перевагу особливому різноманіттю овочів і фруктів, незалежно від споживаної кількості.

На думку дослідників, це доводить, що важливо приділяти увагу не тільки кількості, а й якості. Згідно з підрахунками вчених, одна порція еквівалентна половині чашки приготованих овочів або шматочку свіжого фрукта середнього розміру.

В цілому з 3704 обстежених добровольців діабет 2 типу розвинувся у 653 протягом 11 років.

Відзначається, що протягом дослідження добровольці повинні були вести щоденник, в який вони записували, що їли.

Так, одна третина споживала більше фруктів і овочів (близько 6 порцій на день). Серед них діабет діагностували у 16%. А от у групі, де споживали менше всього овочів і фруктів (десь 2 порції) діабетиків був 21%. Знижений ризик діабету на 21% залишався навіть тоді, коли в розрахунок бралися сторонні фактори ризику.

Люди, які вживали 16 різних типів фруктів і овочів на тиждень, на 40% рідше страждали від діабету в порівнянні з тими, хто з'їдав 8 типів.
Категорія: Народні поради | Переглядів: 1868 | Додав: adminA | Теги: фруктів і овочів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]