phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:20
Діабет: що варто знати
діабет Не ігноруйте симптоми діабету, оскільки з часом підвищений рівень цукру в крові може завдати непоправних наслідків нервовій системі, кровоносним судинам, очам, серцю, ниркам і навіть кінцівкам. Особливу увагу приділяйте тому, що їсте, оскільки їжа відіграє важливу роль у лікуванні діабету другого типу. Оптимізація часу прийому їжі, усвідомлений вибір деяких продуктів та контроль порцій дуже важливі для керування рівнем цукру в крові.

Категорично відмовляйтеся від алкоголю, особливо якщо у вас прогресуючий діабет. Якщо це зробити складно, то скоротіть його вживання до мінімуму, оскільки він викликає стрибки рівня глюкози в крові.

Це стосується і солодких напоїв, що містять велику кількість вуглеводів і доданих цукрів. Пийте якнайменше газування та упакованих фруктових соків.

А ось свіжі овочі та фрукти можуть стати в нагоді. Включайте у свій раціон більше корисних жирів, джерелами яких є авокадо, волоські горіхи та інші їх різновиди, насіння чиа, цілісні яйця, жирна риба та сир.

Особливе значення приділяйте контролю порцій. Якщо у вас недавно виявили діабет, необхідно скорочувати розмір порцій, але стежити за тим, щоб на тарілці було все в невеликій кількості. Наприклад, сезонні овочі або зелений салат, порція складних вуглеводів, джерела білка, який можна отримувати з яєць, риби, курки, тофу тощо. Правильне поєднання всіх поживних речовин – основа здорової дієти.
Категорія: Цікаві поради | Переглядів: 292 | Додав: radymo | Теги: діабет | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]