phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

20:29
Дієтологи радять взимку їсти печінку

Дієтологи радять взимку їсти печінку

Фахівці з харчування радять у холодну пору року включати в свій щоденний раціон більше субпродуктів. Особливо це стосується печінки.

Печінка - унікальний продукт, який взимку здатний замінити нам тепличні овочі і фрукти і додати життєвого тонусу. Такі висновки вчені зробили в ході експерименту на лабораторних мишах. Тварин розділили на три групи: першу годували звичайним кормом, другий додавали в їжу вітамін В, третьої - сиру печінку.Через кілька тижнів вчені провели тест - помістили тварин у воду і засікли, скільки вони зможуть самостійно протриматися на воді.

Миші з першої і другої груп трималися на плаву в середньому 13 хвилин. А ось ті, хто їв печінку - до 90 хвилин.Крім вітамінів групи В, печінка містить вітаміни D, С, Е, К, аскорбінову кислоту, залізо. Всього одна порція печінки здатна забезпечити добову норму багатьох вітамінів.

Найкориснішою вважається печінка тріски - вітамін А, у великих кількостях міститься в ній, допомагає зберігати зір, вітаміну D - підтримує здоров'я кісткової тканини.


Категорія: Кулінарні поради | Переглядів: 1437 | Додав: adminA | Теги: печінка тріски | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]