phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

12:15
Дистанційна робота: як відрізнити обман і знайти справжній заробіток

дистанційна робота Я практично кожен свій пост про віддалену роботу починаю одними і тими ж словами - по суті своїй, робота на дому не так вже сильно відрізняється від звичайної роботи в офісі. Тут теж потрібно працювати; тут теж потрібно постійно розвиватися і пам'ятати, що в будь-якій справі бувають як хороші, так і погані дні. Це не магічний світ, де всі тільки й роблять, що лежать під пальмою з ноутбуком. Просто пам'ятайте про це, коли вам на очі в Інтернеті потрапить чергова реклама з розповіддю про школяра, який без досвіду заробляє по 5000$ в день.

Читайте також про дистанційну роботу в інтернеті за посиланням https://itstatti.in.ua/zarobitok-v-interneti/278-viddalena-distantsijna-robota.html.

У цій статті я постараюся коротко розповісти про те, як відрізнити обман від справжньої пропозиції про роботу, а також пораджу, з чого насправді варто почати свій шлях в світі «удаленки». Готові починати? Тоді Поїхали!

Дистанційна робота: проходимо мимо

Почну з найпростішої поради: будьте дуже обережні з тими вакансіями, де у вас відразу просять гроші за якийсь товар, «активацію аккаунта», «річне членство в клубі» або послугу з працевлаштування. У кращому випадку-це буде чергова Мережева піраміда. У гіршому-звичайнісінькі шахраї.

Взагалі, мережевий маркетинг - річ дуже специфічна. Заробити тут можна. Але ви повинні розуміти, що для початку вам самому доведеться купити у вашого роботодавця ту чи іншу продукцію, а потім постійно залучати в компанію нових адептів. Фактично, в одній особі ви будете і співробітником, і клієнтом, і рекрутером. І якщо в інших областях ви ризикуєте тільки своїм часом і зусиллями. То тут до цієї пари додадуться ще й ваші гроші. Підходить вам це чи ні, думайте самі. Особисто я ставлюся до них скептично.

- Приклади популярних мережевих пірамід - Хакні мережа, INCRUISES, NL international і багато інших.

Також проходите повз робіт, де в принципі не можна заробити нормальну зарплату. Що це таке? Це написання замовних коментарів, лайки в соціальних мережах, запрошення друзів в групи ВКонтакте та інша дріб'язок подібного роду. Заробити тут можна. Але отримувати Ви будете 1-5$ в день.

Робота на біржах контенту

Окремо хочу поговорити про так звані біржі контенту. Якщо ви новачок, але знайти підробіток ви хочете якомога швидше – тоді я раджу почати з них. На даний момент найбільшою популярністю користуються такі біржі:

  • - ADVEGO.RU
  • - eTXT.ru
  • - і copylancer.ru

На цих майданчиках, як правило, можна знайти вакансії, пов'язані з написанням текстів. Варіантів тут дуже багато (від тематичних статей до опису товарів для інтернет-магазинів). Але є і один дуже важливий нюанс: заробітки на таких біржах відносно невеликі.

Я свого часу заробляв на Адвего 300-400$ в місяць. Але такі заробітки тут-це швидше виняток, ніж правило.

Тому біржі контенту краще розглядати, як оплачувану стажування. Тут ви зможете зрозуміти, що таке SEO, копірайтинг, ключові слова, а також навчитеся працювати з електронними грошима і самостійно організовувати свій трудовий розпорядок. Це корисно (особливо якщо вам в принципі подобається працювати з текстами, і ви хотіли б затриматися в цій сфері довше). Але заробіток в районі 100-150$ в місяць для більшості так і залишиться стелею.

Де навчитися новій професії?

Як я вже говорив: робота в Інтернеті мало чим принципово відрізняється від роботи в офісі. Тому, якщо ви дійсно хочете розвиватися в цій галузі, вам так чи інакше доведеться вчитися, проходити стажування, напрацьовувати резюме і необхідний досвід. Зробити це можна в десятках (а то і сотнях) різних шкіл, але так як цю статтю, напевно, будуть читати люди з різних країн, тут я зроблю акцент на онлайн освіті.

Моїм особистим фаворитом є освітній проект під назвою Skillbox (але в цій статті я буду говорити і про його конкурентів). Тут можна навчатися по десяткам різних професій, а в кінці гарантовано (!) отримати своє перше робоче місце.

Альтернативи SkillBox (інші популярні онлайн-інститути, де також можна знайти безкоштовні матеріали):

  • - GeekBrains
  • - Нетологія
  • - Яндекс Практикум

Кожна з цих шкіл має відмінну репутацію і високі відгуки. Тому (якщо ви налаштовані серйозно) вибрати вам буде з чого.

Найпопулярніші онлайн-професії

SMM-менеджер-фахівець, що займається розкруткою і просуванням брендів в соціальних мережах. В його обов'язки входить наповнення сторінки цікавим контентом, нарощування цільової аудиторії і постійна взаємодія з нею, а також ефективні продажі.

Таргетолог-людина, що відповідає за налаштування реклами в соцмережах і популярних пошукових системах (Google/Yandex). Його завдання точно визначити цільову аудиторію і зробити рекламний проект максимально ефективним.

дистанційна робота

SEO-фахівець-фахівець з просування сайтів. Він проводить аналіз помилок, стежить за зручністю майданчика і її наповненням. Головна мета-максимально підняти конкретний проект в пошуковій видачі і залучити максимум відвідувачів з Google'a і Яндекса.

Веб-програміст-технічний працівник, що займається створенням різних додатків, сайтів та інтернет-магазинів.

Тестувальник-фахівець, що займається пошуком ймовірних помилок і збоїв у функціонуванні об'єкта тестування.

Веб-дизайнер-це творчий фахівець, який розробляє візуал сайту, мобільного додатку і т. д.

Game-дизайнер-розробник різних ігор для онлайн-майданчиків і мобільних пристроїв. Часто його роль порівнюють з роботою режисера в кіно, адже саме він керує процесом, координують роботу інших фахівців і визначає, якою буде нова гра.

Підсумок

Що я можу сказати, щоб якось підсумувати все, написане вище? Тут, як в анекдоті: у мене є для вас дві новини – одна хороша, одна – погана. Хороша полягає в тому, що працювати віддалено, подорожувати нон-стоп і сидіти з ноутбуком десь під пальмою, дійсно можна (я перевіряв).

А що стосується поганої новини... Тут ви просто повинні розуміти, що віддалена робота – це теж робота. Просто тут ви начальник і виконавець в одній особі. Ви повинні самі задавати собі план на день, шукати нові замовлення і самі ж повинні їх виконувати.

Краще відразу налаштовуйтеся на серйозну роботу, а до цього — на серйозне навчання — немов ви знову в інституті і сесія через пару тижнів. Гонитва за мрією варто цього.

Автор - Вольдемар Воронцовський.

Категорія: Поради щодо працевлаштування | Переглядів: 486 | Додав: radymo | Теги: робота, Дистанційна, заробіток | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]