phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:13
Для контролю рівня холестерину названі кращі напої: список
Якщо ви страждаєте від підвищеного рівня холестерину, то ризикуєте зіткнутися з небезпечними хворобами серця і судин. Ось кілька напоїв, які допомагають взяти показники цієї молекули під контроль.

Напій з насіння базиліку

Насіння базиліка багаті розчинною клітковиною і пектином, що збільшують рівень “хорошого” холестерину. Пектин скорочує “поганий” холестерин, запобігаючи його всмоктування в кишечнику.

Томатний сік

Містить лікопін-чудове джерело антиоксидантів, що захищають клітини від пошкоджень. Включення в раціон антиоксидантів знижує рівень запалень, включаючи серцево-судинні захворювання, рак, а також старече недоумство. Томатний сік допомагає зменшити “поганий” холестерин.

Соєве молоко

Від природи містить мало насичених і дієтичних жирів, що підвищують показники «поганого» холестерину. Багато досліджень показують, що соєвий білок скорочує холестерин на 4-6%.

Вівсяне молоко

Містить безліч харчових волокон, особливо бета-глюкани і розчинну клітковини. Вона розчиняється у воді з утворенням піноутворювача – речовини, що допомагає організму знизити рівень холестерину і глюкози в крові.

Зелений чай

Містить катехіни та інші антиоксиданти, що скорочують рівень «поганого» холестерину. Чорний чай, як і зелений, також сприяє цьому процесу, хоча і в меншому обсязі. Різні кількості катехінів в чаї по-різному стимулюють організм поглинати рідину.
Категорія: Кулінарні поради | Переглядів: 95 | Додав: radymo | Теги: контроль, напій, холестерин | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]