phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

15:09
Для лікування раку - як правильно пити буряковий сік

Як правильно пити буряковий сік для лікування раку?

У боротьбі з онкологічними захворюваннями постійно ведуться пошуки ефективних засобів. Поряд з синтетичними речовинами, досліджуються рослини, які можуть проявляти протипухлинну активність. Серед таких рослин особливе місце займає буряк червоний коренеплідний.

Унікальний коренеплід

Буряк - коренеплід сімейства лободових, відомий як цінна овочева культура з давніх часів. Відомі були і лікарські властивості буряка. Виявилося, що він дає відмінні результати в лікуванні онкологічних захворювань. Відомості про подібні властивості у червоного столового буряка з'явилися в середині минулого століття.

Дослідження, проведені в різних країнах, дали несподівані результати. Виявилося, що червоний коренеплід нейтралізує розвиток пухлинних клітин. На основі бурякового напою вчені синтезували протипухлинний препарат антозім, який у поєднанні з іншими методами лікування онкологічних захворювань дав позитивні результати.

Одна з гіпотез виникнення ракової пухлини бачить причину цього процесу внаслідок недостатності клітинного дихання. При його відновленні ріст пухлини припиняється і навіть відбувається її зворотний розвиток.

Наявний в червоному коренеплоді барвник бетаїн активізує дихання клітин, що сприяє призупиненню розвитку пухлини. Відзначалося поліпшення в стані хворих всього через місяць після постійного прийому бурякового напою. Його лікувальний ефект безпосередньо пов'язаний зі складом буряка.

Хімічний склад буряка

У хімічному складі буряка ціле джерело корисних речовин. Він багатий цукрами (сахароза, глюкоза і фруктоза) і мінеральними солями (магнію, кальцію, заліза, міді, марганцю, цинку, молібдену, кобальту, фосфору, але найбільше калію - близько 3,3%). У його складі є органічні кислоти - яблучна, лимонна, винна, щавлева.

Суха речовина коренеплоду розподіляється таким чином - білки - 1,7%; вуглеводи - 10,8%; клітковина - 0,7%; пектинові речовини - 1,2%. Багатий буряк вітамінами групи В (В1, В2, В3, В5, В6), С, U, Р, РР і каротином (провітамін А).

Напій з унікального коренеплоду стимулює в організмі синтез вітаміну В12. Недолік цього вітаміну веде до порушення обміну речовин. Буряк має у своєму складі йод, органічні кислоти - пантотенову, фолієву, олеанолову і ще велику кількість амінокислот, таких як лізин, валін, аргінін, гістидин. Амінокислота аргінін зміцнює імунні сили організму і уповільнює ріст пухлинних клітин.

Корисна дія буряка

У онкологічних хворих, які включили в своє основне лікування постійний прийом бурякового соку, усуваються болі, нормалізується ШОЕ і показник гемоглобіну. Крім того, поліпшується загальне самопочуття - поліпшується апетит, підвищуються захисні сили. На тлі постійного його прийому, призначені традиційні методи лікування онкології переносяться хворими значно легше.

Найбільший ефект від лікування буряком спостерігається при пухлинних захворюваннях легенів, шлунку, прямої кишки і сечового міхура. Є відомості, що деяким онкологічним хворим вдалося вилікуватися буряковим соком без застосування інших методів. При лікуванні пухлинних новоутворень за допомогою променевої терапії показано застосування соку буряка. Це дає дуже хороші результати. Доведено, що його прийом знижує інтоксикацію різної етіології, у тому числі від променевої терапії.

Приготування бурякового соку

Вибирати для приготування соку необхідно коренеплоди яскравого кольору, з рівною поверхнею, середнього розміру. Не можна пити напій, приготований з модифікованого буряка. Також не можна застосовувати буряк, вирощений на хімічних добривах, що містять велику кількість нітратів.

Буряк слід вимити, очистити і пропустити через соковижималку. Можна протерти коренеплід на тертці, а потім віджати через марлю.

Слід пам'ятати, що пити буряковий напій не можна відразу після приготування. Його необхідно витримати в холодильнику не менше 2 годин, і тільки потім він придатний до вживання. Протягом цього часу під дією кисню, в ньому зруйнуються непотрібні організму речовини. Свіжоприготовлений напій можна зберігати в холодильнику протягом 2 днів.

Як пити буряковий сік

Користь від вживання буряка при онкології доведена на практиці. Але неправильне або надмірне вживання бурякового соку може привести до серйозних негативних змін у роботі таких органів, як печінка, нирки, кишечник, шлунок.

Тому необхідно ознайомитися з рекомендаціями, як пити буряковий сік.

    Буряковий сік рекомендується пити свіжовичавленим.

    Починати лікування соком слід з невеликих порцій. Спочатку це може бути всього одна чайна ложка. Поступово дозу соку можна довести до рекомендованого обсягу.

    Протягом дня рекомендується випити 600 мл бурякового напою.

    Якщо прийом їжі - 5 разів на день, то на кожний прийом їжі необхідно пити 100 мл соку і ще один раз приймати його вночі.

    Пити сік необхідно на голодний шлунок (за півгодини до їжі), злегка його підігрівши.

    Не можна разом з соком вживати дріжджовий хліб і або змішувати його разом з іншим кислим напоєм.

    Пити напій з буряка слід маленькими ковтками, затримуючи його в порожнині рота і повільно ковтаючи.

    Пити сік необхідно щодня, без пропусків.

    Курс лікування буряковим соком тривалий - не менше року. Згодом пити буряковий лікувальний напій необхідно протягом всього життя, зменшивши дозу прийому до 1 склянки на день.

    Зберігати буряковий сік можна в пастеризованому вигляді в герметично закритих банках.

Варений буряк

Якщо у хворого яскраво виражена непереносимість бурякового напою, то його можна поєднувати з морквяним соком. При цьому обсяг соку буряка повинен становити не менше 1/3 всього обсягу. Наприклад, на 1 склянку морквяно-бурякової суміші, має припадати не менше третини склянки бурякового соку.

Крім бурякового соку, онкологічному хворому необхідно з'їдати за добу не менше 200-300 грамів вареного буряка. Це може бути буряковий гарнір на сніданок, обід і вечерю. Варити буряк слід на пару, щоб зберегти його протитоксичні властивості.

Протипоказання при вживанні буряку

Незважаючи на лікувальні властивості, напій з буряка має протипоказання:

    Його не можна вживати при серйозних захворюваннях кишечника;

    Хворим на сечокам'яну хворобу потрібна консультація лікаря перед застосуванням бурякового соку. Оскільки буряк має у своєму складі щавлеву кислоту, здатну утворювати важкорозчинні оксалати кальцію, то його прийом повинен бути обмежений або вестися під суворим контролем;

    Не рекомендується прийом бурякового напою хворим, які мають гіпотонію. Це обмеження пов'язане з тим, що він знижує артеріальний тиск, що для гіпотоніків може стати серйозним ускладненням;

    Не рекомендується тривалий прийом бурякового соку хворим на цукровий діабет;

    Не можна вживати напій з буряка людям, страждаючим остеопорозом. Він знижує засвоєння кальцію, що може призвести до загострення хвороби.

Ті, кому необхідно додаткове лікування буряковим соком при онкологічному захворюванні, можуть скористатися різноманітними рецептами на його основі. Але в будь-якому випадку використовувати сік буряка при лікуванні новоутворень допустимо тільки після консультації з лікарем.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 5422 | Додав: adminA | Теги: лікування раку, як правильно пити буряковий сік | Рейтинг: 3.5/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]