phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:33
Для людського організму корисне відчуття страху
відчуття страх Людина не змогла б вижити без відчуття страху. Завдяки страху ми маємо інше відчуття — самозбереження, яке дозволяє нам адекватно оцінювати можливі ризики і належним чином на них реагувати.

Ви чули колись про хворобу Урбаха-Віте? Вона вражає мигдалеподібне тіло мозку людини — ту ділянку, яка відіграє ключову роль у народженні емоцій, і насамперед відчуття страху.

Люди, які страждають на цю патологію, не просто безстрашні. Вони не можуть об'єктивно оцінювати ризики, що загрожують їх життю і здоров'ю, небезпеці. І через це в більшості випадків ці люди не можуть запобігти цим небезпекам і уникнути їх.

Вчені називають страх однією з основних емоцій людини, завдяки якій ми уникаємо безлічі обставин, здатних нам нашкодити, позбавити здоров'я, а іноді й життя.

Повна безстрашність була б згубною для людини, тому що вона вимикає відчуття самозбереження. Людина, яка не має страху, проживає дуже коротке життя, не володіючи навичками та досвідом спілкування із зовнішнім світом та його погрозами.
Категорія: Цікаві поради | Переглядів: 245 | Додав: radymo | Теги: користь, Відчуття, людина, організм, страх | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]