phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

16:03
Для покращення пам'яті - дієві методи
Задіюйте уяву

Схильність до запам'ятовування великих чисел і важливих даних дана не тільки інтелектуалам. Розвивайте пам'ять за допомогою уяви і фантазії. Вісімка схожа на матрьошку, одиниці - на кіл або стовп, шістка явно замок. Уявіть картинку замість "89465" і відразу зрозумієте різницю.

Більше рухайтеся

Звучить дивно? Однак це доведено численними дослідженнями - рух здатен поліпшити пам'ять. Як це працює: плавання, біг, танці - будь-який вид спорту і навіть просто тривала піша прогулянка підсилює кровообіг в тому числі в головному мозку. Відповідно, робота даного органу стає набагато ефективніше, когнітивні функції працездатними.

Займайтеся рукоділлям

Подібні дії призначені не тільки для наших бабусь. Для людей різного віку хобі у вигляді бісероплетіння або вишивання хрестиком корисно. Це допомагає підсилити функції головного мозку, відповідно, прокачати пам'ять.

Використовуйте ароматерапію

Ефірні олії - мастхев для поліпшення пам'яті. Особливо ефективно працюють лимонна, м'ятна або розмаринова олія. Просто використовуйте їх при підготовці до важливого заходу, наприклад, до робочої наради.

Вивчайте вірші

Один невеликий рядочок на день, завчений напам'ять - і пам'ять скаже вам спасибі. Це прекрасне тренування пам'яті, особливо коли вам потрібно справити враження на когось і похизуватися своїми знаннями.
 
Категорія: Медичні поради | Переглядів: 375 | Додав: adminA | Теги: покращення пам'яті, методи | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]