phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

19:06
Для профілактики інсульту та деменції медики довели користь кави
Кава та чай добре впливають на здоров'я. Однак не варто пити більше 2-3 чашок на день.

Вчені виявили, що кава та чай здатні позитивно впливати на здоров'я людей та будуть своєрідною профілактикою інсульту та постінсультного стану. Достатньо випивати лише кілька чашок цих напоїв щодня.

Деталі роботи

У дослідженні взяли участь 365 тисяч осіб віком від 50 до 74 років, за якими спостерігали в середньому 10 – 12 років. Добровольці заповнювали докладні анкети, які включали питання щодо споживання чаю та кави.  Аналіз цих даних виявив кореляцію між цими напоями та зниженими ризиками інсульту  та постінсультної деменції.

Увага!  Обидва напої можуть захистити від інсульту та постінсультної деменції. Для профілактики вчені рекомендували випивати кілька чашок на день.

Вчені з'ясували, що чай та кава разом та окремо пов'язані зі зниженим ризиком обох станів.

Виявилося, що 2-3 чашки кави або 3-5 чашок чаю на день або їх комбінація з 4-6 чашок забезпечували найнижчі ризики інсульту та деменції.
    
Найменша кількість – 2 – 3 чашки на день – знижували ризики приблизно на 30%.

Важливо додати, що під час дослідження враховували також додаткові фактори ризику – стать, вік, расу, індекс маси тіла, рівень доходу, фізичну активність, статус куріння, споживання алкоголю, анамнез та показники лабораторних тестів про стан серцево-судинної системи.

Перспектива відкриття

Поки що автори не можуть стверджувати, що виявили чіткий причинно-наслідковий зв'язок, проте їх висновки слід враховувати у плануванні профілактики інсульту та деменції.

Також попередньо вчені Інституту наукової інформації про каву опублікували дані про те, що кава знижує ризики розвитку хвороби Альцгеймера та Паркінсона, зокрема цей ефект найбільш помітним був у чоловіків.
Категорія: Медичні поради | Переглядів: 244 | Додав: adminA | Теги: користь кави, медики, профілактика інсульту та деменції | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]