phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:18
Для захисту від депресії і хвороб мозку названі ідеальні продукти
продукт захист депресія, хвороба мозок омега-3 Продукти, багаті омега-3, вчені вважають ідеальними природними засобами захисту від поганого настрою і хвороб мозку – їх споживання може ефективно покращувати психічне здоров’я.

Продукти, що містять жири омега-3, ідеальні для посилення захисту від поганого настрою і хвороб мозку. Їх включення в раціон допомагає, зокрема, впоратися з депресією і тривогою, повідомляє портал Food News.

Фахівці констатують, що депресія є одним з найпоширеніших порушень психічного здоров’я в світі. Її супроводжують такі симптоми, як печаль, сонливість, загальна втрата інтересу до життя. Інша масова проблема – підвищена тривожність – характеризується постійним занепокоєнням і нервозністю.

“Дослідження показують, що люди, які регулярно споживають омега-3, менш схильні до депресії. Якщо у вас вже є депресія або занепокоєння, прийом добавок омега-3 може допомогти поліпшити ваші симптоми”, – розповіли експерти порталу.

За їх словами, існує три типи жирних кислот омега-3: альфа-ліноленова кислота (ALA), ейкозапентаєнова кислота (EPA) і докозагексаєнова кислота (DHA). ALA зазвичай міститься в рослинних оліях, DHA і EPA містяться в жирній рибі, інших морепродуктах. Дослідники вважають, що з цих трьох типів найкраще бореться з депресією EPA: цей вид може бути настільки ж ефективним, як і звичайний антидепресант.

Омега-3 до того ж можуть допомогти запобігти вікове зниження розумових здібностей, покращують захист від розвитку хвороби Альцгеймера.

“Функції мозку погіршуються через старіння. Згідно з кількома дослідженнями, більш високе споживання омега-3 гальмує їх вікове згасання”, – інформує джерело.

Ідеальними джерелами корисних для запобігання хвороб мозку жирних кислот експерти вважають скумбрію, лосось, олія печінки тріски, оселедець, сардини, анчоуси, ікру, насіння льону, волоські горіхи, соєві боби.
Категорія: Кулінарні поради | Переглядів: 446 | Додав: radymo | Теги: депресія, захист, продукт, омега-3, мозок, хвороба | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]