phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

17:57
Для захисту здоров’я головного органу довголіття - знайдено просту, але корисну ягоду
Здоровий кишечник, який багато лікарів називають головним органом довголіття, допомагає організму засвоювати поживні речовини. Крім того, він містить корисні бактерії та імунні клітини, які захищають нас від різних інфекційних агентів.

Коли в роботі кишечника відбувається збій, у животі може виникати сильний біль та дискомфорт.

Допомогти кишечнику можна дотримуючись режиму сну, займаючись спортом і дотримуючись здорового харчування.

Вчені постійно досліджують продукти, які можуть вплинути на роботу цього органу. Наприклад, згідно з новим дослідженням Каліфорнійського університету в Лос-Анджелесі, вкрай корисним для кишечника виявився виноград.

Вчені дійшли висновку, що виноград позитивно впливає не тільки на мікробіом, але також на рівень холестерину та жовчних кислот. Багато корисних властивостей винограду обумовлені високим вмістом у ньому клітковини та антиоксидантів – катехінів.

Відомо, що катехіни допомагають боротися із запаленням в організмі. Тепер дослідники встановили, що вони також сприяють розвитку корисних бактерій у кишечнику та можуть збалансувати кишкову флору.

У ході нового дослідження учасники споживали 46 г виноградного порошку на день, що дорівнює приблизно двом порціям цілого винограду. Через чотири тижні у них спостерігалося не лише зниження рівня холестерину ЛПНГ (“поганого” холестерину) на 5,9%, а й значне збільшення індексу різноманітності мікробіоми кишечника.

Крім того, було зафіксовано зниження кількості жовчних кислот у крові на 40,9%. За словами вчених, хворий мікробіом кишечника часто пов’язаний з розвитком метаболічних захворювань, у тому числі діабету та ожиріння, а також із хворобами серцево-судинної системи.

Щоб упорядкувати травну систему, експерт із здорового харчування раніше порадив включити в щоденний раціон один простий продукт.
Категорія: Корисні поради, як гарно виглядати | Переглядів: 164 | Додав: adminA | Теги: орган довголіття, ягода, захист здоров’я | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]