phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:15
Для здоров'я кишечника названий головний вітамін
вітамін д Відомо, що вітамін D необхідний для правильної роботи організму. Він зміцнює імунітет, підтримує здоров’я кісток, м’язів, а також серця і судин. Недавні дослідження також показали, що вітамін D пов’язаний зі здоров’ям кишечника, який часто називають головним органом довголіття.

В ході експерименту, проведеного за участю 80 жінок, було встановлено, що вже через 12 тижнів прийому 50 000 МО вітаміну різноманітність кишкової мікробіоти значно покращився.

Результати роботи були опубліковані в Scientific Reports. Важливо відзначити, що учасники дослідження споживали 50 000 МО вітаміну на тиждень, а не на день. Згідно загальноприйнятим нормам, доросла людина повинна отримувати не менше 15 мкг речовини щодня (600 МО). Для людей старше 70 років норма збільшується до 20 мкг (800 МО).

В ході дослідження також було виявлено поліпшення функції нирок і печінки, що пов’язано з підвищеним рівнем кальцію в крові (організм використовує вітамін D для поглинання мінералу).

Наявність різноманітної мікробіоти в кишечнику має ключове значення для загального здоров’я. Наприклад, під час дослідження, опублікованого в Frontiers of Immunology, вчені виявили чіткий зв’язок між мікробіомом і імунною системою організму, виявивши, що достатній рівень вітаміну D є ключовим маркером здоров’я обох функцій.
Категорія: Цікаві поради | Переглядів: 358 | Додав: radymo | Теги: вітамін Д, здоров'я, кишечника | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]