phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

18:58
Для здоров’я легенів - п’ять кращих порад

П’ять кращих порад для здоров’я легенів

Легеневі захворювання являють собою одну з найбільших загроз для здоров’я людства, з ними пов’язана кожна шоста смерть у всьому світі. Лікарі-пульмонологи з Німеччини поділилися порадами про те, які дії потрібно робити для збереження здоров’я легенів.

Порада перша: відмовитися від куріння. Може бути, комусь дана порада здасться банальною, але насправді вона одна з кращих для оздоровлення легенів за своєю ефективністю. Куріння сприяє більш важким сценаріям хвороб, що зачіпають легеневі шляхи, може призводити до появи астми, фіброзу, а також раку.

Порада друга: фізичні навантаження. Фізична активність надзвичайно важлива для здоров’я легенів – вона стимулює активність тканин і спонукає легені в більшій мірі наповнюватися киснем, що також стимулює кровообіг і захищає серце, покращує обмін речовин.

Порада третя: частіше бувати на свіжому повітрі. Фахівці відзначають, що життя в екологічно несприятливому середовищі з повітрям, в якому багато автомобільних і промислових вихлопів, – небезпечно для здоров’я легенів. За їх словами, потрібно знаходити можливість якомога частіше бувати в зелених зонах, де повітря очищається за рахунок великої кількості рослинності.

Порада четверта: зміцнювати імунітет. З віком у людини слабшає імунітет і стає складніше протистояти інфекціям, в тому числі легеневим. Чим старше, тим старанніше слід вживати різні заходи по зміцненню імунітету. Для здоров’я легенів від цього пряма вигода.

Порада п’ята: правильно дихати. Важливо дихати глибоко, роблячи повноцінні вдихи. Крім того, експерти рекомендують для зміцнення здоров’я легенів щодня протягом декількох хвилин практикувати якусь дихальну вправу.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 668 | Додав: adminA | Теги: п’ять порад, здоров’я легенів | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]