phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

17:28
До діабету ВІЛ прирівняли

 

За тридцять років ВІЛ перетворився з смертельно небезпечної хвороби на хронічну, розвитком якої можна керувати — з того ж ряду, що і діабет, гіпертензія та інші серцево-судинні захворювання, пише Discover Magazine Blogs.

Згідно з останніми даними американської статистики, середній вік смерті ВІЛ-пацієнтів різко зріс порівняно з 1987 роком: для чоловіків – з 37,9 до 50,8 років, а серед жінок – з 35,2 до 49,7 року.

Водночас, за останніми даними ООН, до кінця 2013 року в світі було близько 36,9 мільйона ВІЛ-інфікованих, і 70% їх живе в Африці на південь від Сахари.

Кількість нових випадків зараження з 2000 року скоротилася на 35%. Тоді як антиретровірусну терапію в 2015 році проходять 15,8 мільйона інфікованих.

За даними медиків, таких результатів вдалося досягти завдяки ранньому виявленню хвороби і ранньому початку лікування. Крім того, лікарі пояснили, що головною загрозою для здоров'я ВІЛ-інфікованих зараз є не пов'язані з вірусом СНІДу хвороби, а побічні ефекти антиретровірусних препаратів, серед яких інфаркти, певні типи раку та неврологічні захворювання.

Тим часом вчені створюють нову вакцину від ВІЛ. Дослідники вже провели кілька успішних експериментів.

 

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 1089 | Додав: adminA | Теги: прирівняли, діабет, віл | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]