phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:28
До дитячої гіперактивності призводить суворе виховання
суворе виховання Британські вчені стверджують, що суворі методи виховання тільки погіршують стан справ.

Тривале дослідження британських вчених торкнулося дітей та підлітків віком від кількох місяців до 17 років. Дослідники відвідували будинки та збирали дані про те, які проблеми демонструють діти з поведінкою, та наскільки жорстко їх виховують. Авторів дослідження цікавила так звана проблема "курки та яйця", тобто що з'являється раніше – проблеми з поведінкою, за якими йде жорстке виховання, або навпаки. Було встановлено, що жорсткі методи виховання пов'язані з гіперактивністю дитини віком 5 років та емоційними проблемами віком 7 років.

Проблеми з поведінкою у трирічних дітей були викликані жорстким вихованням вже у віці 5 років, а гіперактивність, що народжувала емоційні проблеми у віці 5 років, була пов'язана з жорстким вихованням у віці 7 років. Це свого роду двоспрямованість гіперактивності та жорсткого виховання. При цьому тактика усунення у вихованні дітей була корисною у дошкільному віці, але призводила до несприятливих наслідків вже у віці від 5 до 7 років.

Зібрані дані повідомляли, на жаль, майже виключно мами. Крім того, методи, що використовуються для оцінки дисциплінарного виховання, не відрізнялися високою надійністю, а отже, могли призвести до спотворення даних. Але знову доведено, що такі методи виховання, як крики або ляскання по м'якому місцю можуть мати згубні наслідки для психічного здоров'я дітей, однак і діти з поведінковими проблемами створюють додаткове навантаження для психіки батьків, впливаючи на тактику виховання.
Категорія: Поради батькам | Переглядів: 269 | Додав: radymo | Теги: Дитяча, суворе, гіперактивність, виховання | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]